Калоян Пейчев-Кофе изкачи 100 000 вертикални метра за 17 дни и 12 часа

Резултатът му е с два дни по-добър от предварително обявените 20

0
 

Сподели

Shares
Калоян Пейчев-Кофе
Снимка:Калоян Пейчев-Кофе/ Facebook

Само преди няколко дни рекордьорът по Е4 Калоян Пейчев – Кофе завърши последното си предизвикателство успешно! Той успя да постигне целта си, изкачвайки 100 000 вертикални метра за под 20 дни или по-точно 17 дни и половина.

„Най-общо казано – това, което направих са 4 изкачвания и спускания на връх Ботев от паркинга под х. Плевен – всеки ден за 18 последователни дни! Освен голямата денивелация си се натрупа и доста голямо разстояние – 870км, което е много сериозно за малко повече от две седмици.„, споделя Кофето.

Калоян Пейчев-Кофе
Снимка:Калоян Пейчев-Кофе/ Facebook

„По време на това изпитание преминах през много състояния на духа и тялото – болки, свързани с адаптирането на тялото към огромното всекидневно натоварване, радост, еуфория, отчаяние и какво ли още не. Изключително съм доволен, че в крайна сметка успях да запазя спокойствието, което ми беше нужно, за да мога аз да контролирам целия процес, а не да бъда воден от обстоятелствата. Това беше свързано и с постоянното ми напасване към терена и метеорологичните условия – жега, дъжд и студ.“

Калоян Пейчев-Кофе
Снимка:Калоян Пейчев-Кофе/ Facebook

„Пътеката и условията в планината се променят постоянно и е много важно да прецениш къде да отидеш, за да можеш да направиш максимално количество изкачени метри всеки ден. Имаше един ден, в който се получиха 15 качвания по кратката, но много стръмна пътека до хижа Плевен. Не мисля, че ми беше скучно да се изкачвам по много пъти на ден по един и същи маршрут. Все пак е достатъчно дълъг и разнообразен, за да не успея да науча мястото на всяко камъче, както си мислят повечето хора. А и бягането по принцип е доста монотонно и еднообразно занимание, и ако човек не може да свикне с ежедневната рутина, значи просто това не е за него“.

Абонирайте за личния канал на Калоян Пейчев-Кофе в платформата Patreon и го подкрепете в следващите му предизвикателства. Повече за канала може да научите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.