Планинска спасителна служба с подкрепа от Бош Инженеринг Център София

Дарението, в размер на 15 000 лева, ще осигури обновяване на част от екипировката и техниката, нужни при аварийно-спасителната работа на планинските спасители

0
 

Сподели

Shares
ПСС
Снимка: ПСС

Планинската спасителна служба при Българския Червен кръст получи подкрепа от Бош Инженеринг Център София, които осигуриха част от нужните ресурси за безопасната работа на спасителите.

Дарението е в размер на 15 000 лв., а сумата ще се оползотвори в две направления – закупуване на нови служебни защитни дрехи за планинските спасители (10 000 лв.) и закупуване на радиокомуникационна апаратура – пълен комплект ретранслатор (5 000 лв.).

По този начин ще бъде осигурена екипировка от най-висок клас, която е подходяща за различни метеорологични условия и е надеждна за спасителните операции.

ВИЖТЕ: Защо Бош Инженеринг Център София подпомага Българска Лавинна Асоциация

Планинската спасителна служба е специализирана организация в състава на Българския Червен кръст и е единствената, която се занимава с планинско спасяване в България. Основните ѝ задачи са да оказва помощ на пострадалите в планините, развиването на превантивна дейност за предотвратяване на злополуки, обучението на планински спасители, съдействие в овладяването на последици от аварии, бедствие и други.

Над 40 лекари – доброволни планински спасители са съществена част от състава на Планинска спасителна служба. Тяхната роля е изключително важна при оказване на специализирана лекарска помощ на пострадали високо в планината, на трудно достъпни места или по време на транспорта към болничното заведение.

 

В оперативната работа на Планинската спасителна служба участват над 550 действащи планински спасители, разпределени в 32 спасителни отряда във всички по-големи планински селища. Доброволците към Планинската спасителна служба са хора с различни професии, сред тях има и представители на Бош Инженеринг Център София. С дейността си на планински спасители, те допринасят за осигуряването на безопасни условия в критични ситуации във всички сезони на годината.

С направеното дарение Бош Инженеринг Център София застава зад каузата си да подпомага безопасността във всички нейни направления – както на пътя, така и в планината. Дарението е част от цялостната стратегия на компанията да подкрепя значими проекти в полза на обществото.

ВИЖТЕ: Бош Инженеринг Център София e главният спонсор на Българския Фрийрайд Отбор за сезон 2020

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.