Най-голямото младежко събитие в Стара Загора

0
 

Сподели

Shares

За четвърта поредна година екипът на „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед” може да се похвали с един много успешен и интересен фестивал на изкуствата, проведен на територията на Стара Загора. Той се разрастна до три дни, 16-18 септември 2011, и беше разположен паралелно на няколко места в Стара Загора.

Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различнуят поглед

Посетителите имаха възможността да се докоснат до уникалното разнообразие на алтернативни изкуствата и спортни дейности, някои от които бяха представени за пръв път в града на липите. Разнообразната програма, която предоставиха организаторите, даде възможност на 20-хилядната публика да се забавлява пълноценно през цялото време на събитието. Горещи точки за фестивала бяха античната улица и станционната градина в града.

В годината на доброволчеството, над сто доброволци се включиха активно в организацията и координацията уникалния младежки форум, давайки ни пълното право да формулираме мотото на това мащабно мероприятие като „Заедно в изкуството и спорта”. Акцент падна и върху неформалното образование като метод за творческа себеизява на младежите. ЕМФИ „Различният поглед” беше творческо приключение за хора от всички възрасти, откриващо изкуството като комбинация от рисуване, думи, движения, музика, танц. Тазгодишният младежки фестивал провокира хората да създават с ръцете си, да бъдат креативни и да изпитат физическите си качества.

За провеждането на фестивала партньори на сдружението бяха много организаии и институции, сред които Регионална библиотека „Захари Княжески” и Градска художествена галерия. В последния ден на събитието Регионален исторически музей представи първата в града историческа възстановка, тематично свързана с показаните автентични занаяти, етно музикални и танцови концерти.

Всяка част от фестивалът завърши с музикални сцени на открито и в старозагорски клубове. Повече от 30 разностилови музикални групи и ди джеи забавляваха музикалните фенове и оправдаха очакванията, че фестивалът ще включва по нещо за всеки вкус. Както и досега, благодарение на Клуб „Зараза”, на централни градски разкопки беше разположен и мобилен кабинет за изследване и консултиране за HIV/СПИН.

Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед” за поредна година провокира младите да излязат извън рамките на ограниченията, и да вкусят от разнообразието, което предлагат спортът и изкуството.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.