Дни на предизвикателствата 2011

0
 

Сподели

Shares

„Дни на предизвикателствата“ – фестивалът на приключенията, пътешествията и експедициите, е  създаден за всички пътешественици, любители на предизвикателствата и непораснали деца.

Инициативата се заражда през 2005 г., когато за първи път публиката се среща с лица от френската и българската планинарска авансцена и е поставено началото на това вече традиционното и очаквано събитие в София.

Фестивалът се провежда ежегодно в началото на декември. Изявите включват срещи с прочути български и чуждестранни алипинисти, изследователи, фотографи, спелеолози. Представят се книги на пътешественици и за пътешественици, прожектират се филми за експедиции.

Дните на предизвикателствата са извор на вдъхновение за следващия маршрут и пространство за споделяне на опит, емоции и преживявания. Катерене, езда, каяк, байкинг, пещери, ски, парапланери, пустини, екология, върхове, сноуборд, трекинг – на фестивала има от всичко по много.

Тази година част от откриването на Седмите Дни на предизвикателствата ще бъде испанският катерач Дани Андрада. Началото е на 29 ноември в Аула Максима на ВИАС.

Той е на път да се превърне в жива легенда още на 36 години, именно защото е в центъра на най- горещите премиерни изкачвания през последните 15 г. И в момента продължава да се катери 8 месеца в годината и е един от малкото членове на елитния клуб 9b. Това са хората, които са преминали най-високата в момента категория на трудност в катеренето.

Дните на предизвикателствата тази година ще бъдат закрити с филма „180 градуса южна ширина“.

Очаквайте още информация, а междувременно посетете и сайта на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.