Speed Challenge 2011

0


Дата на събитието: 19.09.2011

Сподели

Shares

От 19 до 25 септември ще се проведе най-мащабното автомобилно мероприятие в България – Speed Challenge. То ще протече под надслов – „Да помислим за невинните… Шофирай разумно на пътя, ела и покажи уменията си на пистата!“. Събитието се разделя на две основни части – три демонстрационни дрифт шоута, които ще се проведат в София и още шест мероприятия, които ще се проведат на писта „Дракон“, край Пловдив.

Speed Challenge започва на 19 септември в 18:00 часа с едночасово дрифт шоу на 8-те най-добри дрифт пилоти в България на паркинга на кино „Арена – Младост“. „Арена – Запад“ пък ще е домакин на 21 септември по същото време.

Външният паркинг на “The Mall” ще е мястото, което на 20 септември от 20:00 до 21:00 часа, топ дрифтърите на България ще забавляват феновете.

След като приключи 3 дневната обиколка на София, фокусът на събитията се измества към центъра на страната – писта „Дракон“. На 22 септември всички предварително записани участници ще имат на разположение 4 часа, в които да тренират на пистата.

На 23 септември започва първото от шестте мероприятия, които ще разтърсят писта „Дракон“ – 4-ти кръг от шампионата „Тайм Атак“. Примесен с него ще бъде “Journalist Track Day”, където журналисти от всички медии, ще премерят сили едни срещу други.

Малко преди свечеряване ще започне “Drift Battle”, който ще продължи чак до полунощ. Съдийстването на това мероприятие е поверено на същия екип, който оценява и европейският дрифт шампионат – King of Europe. Майк Прокюрор и неговата телеметрия ще поставят участниците при равни условия в дрифт битките през уикенда.

На 24 септември през деня ще се проведат финалите на 4-ти кръг от шампионата „Тайм Атак“, но още от сутринта на пистата ще се разположат тунинг автомобилите, които ще вземат участие в „Национално Тунинг Шоу 2011“. Веднага след финалите в „Тайм Атак“, ще се проведе „Дрифт Такси“ за публиката, след което всеки зрител на пистата ще бъде изправен пред дилемата кое от трите мероприятия, които се случват по едно и също време, да наблюдава – “Drift Battle”, “Drag” или маниашките автомобили на „Национално Тунинг Шоу 2011“.

3 часа преди полунощ, звездата на българската музикална сцена – Устата, ще изнесе шоу за публиката, което ще бъде гарнирано с различни автомобилни и мотоциклетни атракции. Точно в полунощ пък ще стане ясен и победителят в “Drift Battle”.

В последния ден на “Speed Challenge” – 25 септември, зрителите отново ще могат да се любуват на тунинг автомобилите от цяла България. На пистата обаче напрежението ще е високо, защото за втора поредна година, ще се проведе “The Battle – Germany vs Japan”.

Освен всичко изброено до тук феновете, които посетят “Speed Challenge”, ще имат на разположение различни атракции, като PlayStation, стрелба с лък, канадска борба, баскетбол, футбол и много други. А всеки, който желае, колата му да бъде измита от оскъдно облечени момичета, ще може да се възползва от Еротичната автомивка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.