Подкрепете Калоян Пейчев – Кофе в поредния му интересен проект

Атлетът се готви готви да пробяга 100000 вертикални метра и стартира свой канал в Patreon

0
 

Сподели

Shares

Рекордьорът по Е4 Калоян Пейчев – Кофе е от хората, които никога не седят на едно място, затова и около него винаги е интересно и пълно с новини. Сред последните такива са предизвикателството да пробяга 100000 вертикални метра, за което атлетът се готви усърдно през изминалите седмици, и изявата на Кофе в една малко по-екзотична за него сфера, а именно стартът на личния му канал в платформата Patreon, който той поддържа отскоро. 

Срещнахме се с Калоян, за да разберем повече за това му ново начинание, какво го е вдъхновило, какво ще видим там, но и за да научим нещо и за предстоящите му спортни планове.

Peychev
Калоян Пейчев в действие.

360: Здравей Кофе, разкажи ни повече за платформата Patreon и мотивите ти да откриеш личен канал в нея?

Калоян: Patreon е онлайн платформа, чрез която хората могат да опитат да намерят финансиране за продуктите, които създават. Обикновено това са музиканти, хора на изкуството или подобни, но всъщност възможностите са неограничени.

Аз създадох канал в тази платформа, за да потърся финансова подкрепа директно от хората, защото намирането на спонсори е изключително тромаво и трудно нещо, особено в България (за съжаление).

За да се развивам като ултрамаратонец и да гоня все по-високи резултати, трябва да отделям много време за тренировки и възстановяване, а това време струва пари. Разбира се, бих изкарал много повече средства, ако просто работя нормална работа, но тогава няма да остава достатъчно време за тренировки и съответно нивото на подготовка няма да е по-високо от това на един сериозен любител.

Kladnitsa_ultra_8
Калоян Пейчев

360: Какво ще открием в твоя канал?

Калоян: В моя канал се опитвам да публикувам интересни материали и понякога видеа, свързани с тренировките и подготовката ми, резултати от различни проекти, с които се захващам и т.н. Хората, които са абонирани за канала ми, първи получават информация за това как протичат интересни тренировъчни дни, а много често споделям и неща, които не качвам на други места.

Калоян Пейчев

360: За какви хора са подходящи видеата и лекциите в канала ти – начинаещи или напреднали?

Калоян: Смятам, че има по нещо за всеки, независимо на какво ниво е. Сред последователите ми има най-различни хора – от други опитни ултрамаратонци, до начинаещи, и дори хора, които не се занимават с планинско бягане, но разбират колко е трудно цялото начинание и просто искат да ме подкрепят.

Калоян Пейчев

360: Защо да се абонираме за канала ти в Patreon?

Калоян: Аз сравнявам абонамента в Patreon с това човек да си купи билет за концерт на любим изпълнител или за футболен мач.

Ако се абонирате за канала ми в Patreon, ще можете да ме подкрепите в това доста трудно и времеемко начинание. Също така ще помогнете и за осъществяването на бъдещи тежки предизвикателства, които иначе биха останали само неосъществени мечти. И не на последно място – смятам, че там ще намерите интересна и полезна информация под формата на постове и видеа.

360: Какви предизвикателства те очакват това лято?

Калоян: Това лято съм си поставил за цел да опитам да изкача (а и да спусна) 100 000 вертикални метри за възможно най-кратко време. Имам тази идея от поне две години, но намирането на време се оказа проблемно. Това ще е едно предизвикателство, за което ще трябват много дни, в които да правя максимален брой изкачвания на даден склон, за да натрупвам вертикални метри.

ВИЖТЕ: GPS трак на маршрута

Понеже на хората им е трудно да осъзнаят колко са 100000 метра по вертикала (или 100 км), аз често давам сравнения с други по-познати обекти (или маршрути). Например 100000 м са почти 12 изкачвания на вр. Еверест, но от морското равнище. От кв. Драгалевци до Черни връх има 1500 вертикални метри; от х. Вихрен до вр. Вихрен са 1000 м.

Стартирам на 1 юли и разполагам с абсолютен максимум от 20 дни, за да постигна целта си, което означава, че всеки ден трябва да правя по 5000 м или повече. Всеки ден, в продължение на почти три седмици. Досещате се, че това вече става едно доста амбициозно начинание, и за да се изпълни, трябва едно много високо ниво на подготовка. А това, както казах и по-горе, е свързано с отделяне на много време – пълна отдаденост на тази идея.

Генералната ми репетиция за този „проект“ беше преди две седмици, когато в рамките на 5 дни направих 20 изкачвания на Голи връх от Драгалевци. Общо се получиха 200 км изминато разстояние, с 20000 изкачени и 20000 спуснати вертикални метри (средно по 4000 м на ден). Тази тренировъчна работна седмица ми отне близо 40 часа само в препускане по баирите, но в крайна сметка бях много щастлив, че успях да я завърша. Накрая се чувствах много добре и физически и психически, което ме мотивира още повече за изкачването на 100000 м.

Подкрепете Калоян Пейчев като се абонирате за неговия канал в Patreon и проследете представянето му в предизвикателството 100k vertical challenge, както и за да следите всичко интересно около ултрамаратонеца!

Ако пък това не ви е достатъчно можете да последвате Калоян и в Instagram или Facebook, където можете да му пишете, ако желаете да го подкрепите по друг начин.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.