Нов световен рекорд при мъжете по време на Световното първенство по свободно гмуркане в гр. Бургас

Гийом Бордила подобри рекорд от 2016 година

0
 

Сподели

Shares
свободно гмуркане
Снимки: Seanomad

По време на четвъртия ден на 28-то Световно първенство по свободно гмуркане в гр. Бургас Гийом Бордила от Франция подобри световния рекорд при мъжете в дисциплината динамична апнеа с плавници, като с това си осигури златния медал и шампионска титла.

Той успя да направи 301 метра под вода на един дъх в последната серия на състезанието и с това подобри предишния световен рекорд, който беше непроменен от 2016 година. На второ и трето място, само с 1 метър разлика, се подредиха Ю Шианг Су (259 метра) и Давид Кустич (258 метра).

свободно гмуркане
Снимки: Seanomad

При жените златният медал в дисциплината отиде при настоящата световна рекордьорка Магдалена Солич от Полша, която направи впечатляващите 265 метра под вода. Тя беше последвана от сънародничката си Юлия Козерска с резултат от 260 метра, а на трето място се нареди Ясуко Озеки от Япония с 214 метра.

свободно гмуркане
Снимки: Seanomad

Последният състезателен ден приключи с церемония по награждаване на победителите от 4-те дни. Бяха връчени и награди за най-добрите мъж и жена от всички състезателни дисциплини. Победители бяха полските състезатели Карол Карц и Магдалена Солич.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.