Сподели

Shares
Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Можеше ли Fjällräven да предвиди пандемията и предизвикания лавинен ефект при търсенето на екипировка за открито, в следствие на глобалните събития? Не. Беше ли подготвена компанията за тенденцията повече хора от всякога досега да преоткрият ползите от природата? Да, защото от 1960 г., Fjällräven вдъхновява хората да не спират да изследват нови ширини. Сега, повече от всякога, Fjällräven е щастлива да приветства с отворени обятия новите авантюристи и опитни експерти в своята глобална общност на природни ентусиасти, благодарение на своята издръжлива, надеждна и функционална екипировка за всеки терен.

„Ще се видим тук“ е апел от Fjällräven към всички, независимо дали току-що са открили даровете на природата или са дългогодишни приятели с нея. Без значение дали вие предпочитате къмпингуването, трекингът на различни разстояния или любителският туризъм, Fjällräven се ангажира да сподели своите експертни познания и дългогодишен опит с всички, като по този начин от шведския бранд имат за цел да премахнат бариерите, които хората са си изградили, и да им осигури живот, пълен с възнаграждаващи моменти, изживени по безопасен начин за тях самите, както и за природата.

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Fjällräven навлиза смело в пролетно-летния сезон 2022, следвайки все така  дългогодишната си мисия да направи природата достъпна за всички, а усъвършенстването и разработването на нова екипировка продължава да е движеща сила в ежедневните дейности на бранда. Високи вътрешни изисквания за функционална, но същевременно и справедлива към природата екипировка потвърждават, че шведския бранд се отнася отговорно към своята мисия и спазва поставените от себе си изисквания във всеки един етап от производството. 

Примери за това са новият трекинг клин Abisko Pro и панталоните Keb Agile. Трекинг клинът за жени Abisko идва с нова, по-здрава конструкция, шевове, съобразени с разнообразни дейности и допълнително подсигурени зони на натоварване. Това е сериозна заявка от страна на бранда, който иска да се превърне в предпочитаният избор на жените, що се отнася до екипировка за открито. Новите Keb Agile панталони блестят най-силно в топлите климати, благодарение на разтегливостта си, прилягаща към всяко телосложение, както и състава от рециклиран полиамид и материята G-1000 Air Stretch. Vardag линията продължава да расте, благодарение на използването на непретенциозен, функционален дизайн, както и на доказали се във времето материи.

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Fjällräven посреща радостно предстоящия сезон, таейки големи очаквания за него и кани нарастващата общност на природните ентусиасти в нов, приятелски дом, устроен за всички, които откриват или вече са се запознали с магията на природата. За сезона пролет-лято 2022 г. Fjällräven ще пусне нова платформа, която да събере различни хора от хилядите краища на света на едно място, в което те могат да намерят вдъхновение, както и съвети от местни треньори и водачи. Присъединете се и споделете преживените чувства когато сте изследвали природата – независимо дали сте били на дълги походи или кратко приключение, Fjällräven се надява да ви види тук.

С радост споделяме, че екипът на 360mag.bg бе поканен на представянето на новата колекция на шведският експерт и за пореден път се уверихме, че това е това е сред най-добрите брандове за аутдоор екипировка. Успяхме да се поговорим с едни от бранд мениджърите на Fjällräven Матеуш Ковач, който ни разказа за част от устойчивите практики на бранда като например стимулирането на служителите в компанията да водят екосъобразен начин на живот – да спортуват повече и да прекарват повече време сред природата. Също така ни сподели впечатленията си от емблематичното Еco-Shell яке на марката, което както той, така и ние не бихме заменили за никое друго сред природата.

Това е дългогодишна връзка, избирай разумно!

Трекинг клинове и панталони от Fjällräven

Fjällräven от много години е експерт в осигуряването на удобни и функционални трекинг панталони. 

Новият, високотехнологичен женски клин за трекинг Abisko Pro комбинира двойно плетена и влагоотвеждаща материя с функционални елементи. Зад иновацията стои екип от жени разработчици за Fjällräven, които лично са тествали многобройни варианти на клина, правили са корекции спрямо всяко телосложение, за да стигнат до крайната цел – трекинг клин направен за жени и разработен от жени. Несравнимият комфорт и надеждност по време на походи са постигнати чрез компресираща, влагоабсорбираща материя Cordura, направена от рециклиран полиестер и е устойчива на протъркване. Това е смела стъпка напред за бранда, който си е поставил за цел да стане предпочитаната марка за екипировка на открито при жените. 

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

„Изборът на чифт панталони може бъде труден, особено при жените. Нашите тела идват в най-различни форми и размери, което означава, че имаме по-високи изисквания, когато става въпрос за прилягане и размери“, отбеляза Дона Брунс, глобален директор за продуктовото развитие на Fjällräven.

За разработването на Abisko Pro трекинг клина шведският експерт събра екип от жени, които да изпробват клина по най-добрия възможен начин- директно в природата. Посветеният екип следеше за удобно прилягане, свобода на движенията и дали допълнителното подсилване в зоните на колената и седалището отговаря на високите изисквания на компанията що се отнася до функционалност и издръжливост на екипировката.

Друга иновация в портфолиото на Fjällräven са панталоните Keb Agile. Те са разработени за допълнителна пъргавина и надеждност по време на преходи и планински туризъм в топли метеорологичните условия. Джобове и коленете на панталона са подсилени с материята от G-1000 Lite Eco Stretch, която осигурява необходимата защита без да правим компромис с времето. С рециклирания полиамид и G-1000 Air панталоните Keb Agile предлагат отлична свобода на движение и в най-горещите климати. 

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Семпъл стил, вдъхновен от природата

Нови попълнения в семейството на серията Vardag

Серията Vardag бе създадена от Fjällräven с идеята тя да се превърне във водеща такава за любителите на природата, които водят активен градски живот. В буквален превод от шведски означава „всеки ден“, което перфектно олицетворява предназначението на всеки един модел от семейството – възможност за комфорт по време на ежедневните задачки, но и за малки градски бягства от ежедневието. 

Този сезон серията Vardag ще посрещне нови членове, изработени от доказали се във времето материи, с изчистен дизайн и функционалност. При горнищата новопридобивката е олекотен полар, изработен от 100% рециклиран полиестер, с джобове и цип. Той е идеалното решение за допълнителен слой в онези пролетни вечери, когато е още студено, както като яке в летните нощи, които съвсем леко загатват за своите предшественици по време. Поларените пуловери Vardag са изработени по нов и по-устойчив процес на боядисване (CO2 Dye), който има потенциал да уползотвори до 70% по-малко вода и над 80% по-малко химикали в сравнение с обикновените техники за боядисване.

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällrävеn

Новата колекция на Fjällräven виж в онлайн магазинът им тук или посети магазинът им в гр.София, The Mall, бул.Цариградско шосе 115, партер.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.