Ралица Лазарова: Екстремните спортове като възможност за социализация с колеги

Работата и хобитата в PokerStars вървят ръка за ръка

0
 

Сподели

Shares
Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Вече няколко месеца ви срещаме с с интересни представители на българския екип на PokerStars. Международната компания събира в екипа си активни млади хора, с различни интереси, обичащи предизвикателствата във всеки аспект-професионален и личен. 

Иновативната и гъвкава политика на PokerStars позволява на служителите  ѝ да съчетават умело любимите си занимания с работата като това е сигурна предпоставка за успех. Приключенци и авантюристи, хората в компанията определено знаят как да балансират и да бъдат сред най-добрите в това, което правят.

Срещаме ви с още един любител на спорта от екипа на компанията – Ралица Лазарова и нейните всестранноразвити спортни хобита в един разговор за катерене, кайтсърф, разликите между ски, сноуборд и сплитборд, и още…

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Ралица Лазарова е CRM Delivery Specialist в PokerStars, а през свободното си време обикновено се занимава с активности навън – в планината или на морето. Разказва ни какво е общото между аутдор активностите и работата ѝ, която смята за сбъдната мечта:

„Аз ценя възможността да се срещам с интересни хора на интересни места, където заедно да създаваме интересни спомени. По стечение на обстоятелствата както хобитата ми, така и моята работа в PokerStars, ми дават точно това!“

С любопитство разговоряме с Ралица, която явно е успяла да постигне така ценния баланс между работа и хоби и се опитваме да вземем нещо от опита ѝ за себе си.

Ралица, сноубордът и сплитбордът

Винаги съм обичала зимата и планината. През 2014 г. започнах да карам сноуборд – запали ме моя приятелка, която вече караше. Оттогава всеки зимен сезон през уикендите съм нависоко и по склоновете. Това ми дава много – спокойствие и възможност да си почина от грижите и затова се старaя да карам във всеки удобен момент.

След няколко години по пистите и в компания с многото нови зимни приятели, замених сноуборда със сплитборд. Започнах да усещам вкуса на истинската свобода във високата планина. Непристъпните доскоро върхове, започнаха да стават все по-близки и достъпни. Със сплитборд предизвикателството е много по-голямо, сам преценяваш възможностите си, с оглед на характеристиките на терена, метеорологични условия и физическата подготовка. Необходима е много трезва преценка от къде и как да минеш.

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Основна цел в планината за мен е да прекарам приятно времето си с приятелите. Да пантим през уикендите, отпуските и дори преди и след работа е страхотно! Независими и свободни, ние се социализираме в планината, успяваме да изчистим главите си и да се заредим с енергия. Така съм по-фокусирана и готова отново за работни постижения и резултати. 

Ралица и ските

Миналата година отново жадна за нещо ново изведнъж рязко изпитах желание да опитам да карам ски. За рождения ми ден, по средата на сезона, сглобих един комплект и ученето започна. Тази зима продължих да се уча активно и натрупах основни познания и техника на каране. Допълнително пътувам на ски ваканции в Австрийските или Френските Алпи, където също успях да се усъвършенствам.

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Ските с панти ми дадоха повече стабилност и увереност при пресичане на по-стръмни и сложни терени. Целта и желанието ми бяха да се развивам в този спорт и да прекарвам време в нашите планини Рила и Пирин, на ски туринг. Любимите ми места за тази цел са Мальовица, Добринище и Рилски езера. 

Ралица и велосипедът

След първите активни зимни сезони се запитах: “какво правят хората през лятото?” – и така се насочих към карането на колело. Това се случи преди около 7 години. Започнах да карам редовно и колелото бързо се превърна в моя начин на придвижване в града. Така определено е здравословно, избягвам трафика, а също така ме поддържа във форма и си прекарвам по-правилно и приятно времето за придвижване от точка до точка. 

Обичам да кaрам и извън града, основно по пресечени терени в планините и горите. Запалена съм по туровете през уикенда и всички маунтин байк състезания с колела, които се организират в страната. 

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

С отбора на PokerStars участвахме на „Витоша 100” миналата година. Страхотно е да участваш на състезания с колеги и да споделиш изживяването и адреналина с хората, с които споделяте и работното ежедневие. 

Освен всичко дотук, вече повече от шест години членувам в Софийски планински клуб, в който сме се обединили и събрали хора, които обичат планината. Заедно си спретваме съвместни преходи и организираме доброволчески инициативи като поставяне на аптечки в планината, мероприятие за почистване, както и състезанието с благотворителна цел, в подкрепа на незрящи хора.  

Като доброволец към СПК съдействам за организирането и на най-интересното и забавно състезание по планинско колоездене – планински маратон и дуатлон „Спици и Бодли“. То се превърна в най-мащабната инициатива на клуба. 

Освен самото състезание се организират десетки активности на открито, с палатков лагер, музикална сцена, хамачени градини и детската надпревара “Малки спици”.

Ралица и катеренето

Катеренето е друга моя спортна страст. Запалена съм по него още годините в университета. През студените месеци тренирах редовно с приятели в зала, а лятото ходихме да катерим на скали. 

За съжаление, по време на пандмията спрях да се занимавам редовно, защото нямаше как да ходя в зала. Това е такъв спорт, в който ако не тренираш редовно нивото ти пада и се връщаш в първи клас. С другите спортове, които практикувам, не е така.
Например, сноуборд карам само през зимата, и когато дойде сезона, въпреки че не съм карала дълго време, се качвам и ми трябва само един ден, за да влезна в ритъм, докато при катеренето това няма как да се случи.

Въпреки това винаги когато мога откликвам на поканата на колеги и приятели. Любимо ми да ходим през уикендите или следработно в любимата домашна планина Витоша.

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Ралица и кайтсърфът

Най-новата ми страст е кайт сърфът, който перфектно балансира сезонния характер на любимите ми спортове. Целта ми бе да се забавлявам и да имам занимание през топлите месеци на годината, на нашата географска ширина.

За първи път видях кайтове при екскурзия в Лефкада през 2019 г. Впечатлих се колко красиво изглеждат отдалеч. Следващото лято вече имах първи теоретични уроци по сигурност и практика. След два сезона се научих да подкарвам дъската във водата. Това ми отне усилия и много литри погълната морска вода, но усещането е неповторимо! Моят съвет към всички начинаещи е да подходят отговорно към този спорт и да използват професионални учители и кайт центрове, за да се научат, защото си заслужава.

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Освен Лимнос, друго любимо място, на което съм карала, е остров Гьокчеада (Имброс) в Турция. Тези пътувания ми помогнаха да намеря още много нови приятели и коренно да променя начина си на живот. Сега мечтата ми е да посетя още много нови дестинации и невероятни места в страната и чужбина. 

Аз съм социален човек и всички спортове, които практикувам също са социални. Свързани са с много хора, с различна среда. Това ми харесва най-много – срещат ме с толкова много лица с различни професии и интереси, но всички те са обединени от едно нещо – спорта.

Ралица и кучето

Отскоро имам куче. Все още е бебе и повече наблягам на пешеходните разходки, но скоро ще мога да практикувам по-интензивни тичания и да карам колело в неговата компания. Нямам търпение да се случи по-скоро, защото имам дълъг списък с идеи за маршрути и планове.

Снимка: личен архив

Ралица и PokerStars

Започнах работа в PokerStars през август 2018 г. като CRM Project Execution coordinator, а към настоящия момент отговарям за това, всички нови игри, промоции, покер турнири и изненадващи оферти да бъдат представени навреме на нашите играчи. Основната ми задача е и да координирам всички екипи по веригата. 

Всичко се завъртя след като ме поканиха на интервю. Разговора беше супер. Бях много ентусуазирана и само си повтарях: “Това е най-яката компания, най-яката работа”, но отговор нямаше. Когато ме потърсиха отново и ме поканиха да отида на второ интервю се оказа, че към онзи момент тъкмо са сформирали българския екип и е не са разполагали с ръководител за моята позиция, затова са се забавили.

Така започна всичко. 

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Когато ми предложиха тази позиция, започнах да събирам информация за нея и за компанията. Първото, което ми хареса, е че става въпрос за международен бизнес. Това, според мен се отразява върху средата – няма напрежение и работата винаги върви леко, дори когато е по-натоварено. От момента, в който започнах работа в PokerStars, не искам да си тръгвам! Тук видях друго лице на работата в офис. Колегите са супер интересни, имаме разнообразни теми на разговор, и най-важното – намирам хора, с които споделяме общи интереси извън работната среда. 

В Pokerstars вземаме участие в различни спортни активности като Legion Run и Витоша 100. Също така компанията ни организира и много социални занимания (yъркшопове) като рисуване с вино, дегустация на крафт бири, готвене. Опитвам се да участвам във всяко едно нещо! 

Сред колегите имам приятели, с които караме ски/сноуборд, други, с които катерим и такива, с които караме велосипед или кайт през лятото. С Калоян, който вече е давал интервю за 360mag.bg, също сме близки – заедно караме сплитборд и ходим да пантим.

И все пак най-силният ми стимул в PokerStars е фактът, че имам възможност да се развивам с прекрасните професионалисти и приятели в екипа ми. Работният процес тече много леко. За всеки един казус има процедури и програма. Ако не знаеш как да направиш нещо, винаги имаш към кого да се обърнеш. Мениджърите в PokerStars са тук, за да ни помагат и ние знаем, че можем да разчитаме на тях. Винаги знаеш какво правиш. Всичко ти се казва навреме – не се озоваваш пред свършен факт. Има истинска обратна връзка – колкото аз давам от себе си за компанията, толкова и тя дава за мен. 

Ралица Лазарова
Снимка: личен архив

Всичко това е много важно, защото аз съм от хората, които обичат баланса в работата. И в PokerStars е точно така. Разбира се, неизбежно е  да има натоварени периоди, но като цяло съм супер спокойна и се чувствам много добре на своето работно място. 

Друг елемент, който не е за пренебрегване е, че работата ми позволява да имам време за себе си, възможност да  практикувам хобитата си. В зависимост от екипа, имаме и известна гъвкавост относно началото и края на работния ден, лично аз предпочитам стандартното работно време, защото така се засичам с приятелите ми и мога да ходя да спортувам директно с тях след работа.

Aко искате да научите повече за компанията, в която работи Ралица, можете да посетите PokerStars тук или за се присъедините към приключенията на оживената им онлайн общност на кариерната им страница във Facebook – Work At PokerStars.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.