Как да намерим евтини самолетни билети?

0
 

Сподели

Shares

За повечето пътувания самолетните билети са най-скъпата част от цялото преживяване. Въпреки че цените на полетите намаляха значително през последните години, те все още могат да влошат всеки бюджет. Независимо дали сте самостоятелен пътник, или ще се придвижвате заедно с група, намирането на евтина сделка за полет може да бъде това, което прави или прекъсва вашето пътуване. В крайна сметка, ако полетът ви е твърде скъп, вероятно ще продължите да отлагате пътуването. Ето защо днес решихме да ви дадем няколко съвета относно това как да намерите евтин полет, независимо къде искате да отидете по света.

Как да откриете специални оферти за евтини самолетни билети?

Преди да започнете да търсите конкретни самолетни билети, уверете се, че сте се регистрирали за някои бюлетини, например този на eSky. Присъединяването към email листа на компанията за сделки в последната минута ще ви даде достъп до най-добрите оферти там. Разбира се, 99% от тях може да не отговарят на вашия маршрут, но следенето на офертите ще гарантира, че няма да пропуснете някоя невероятна възможност.

По-често евтините полети са налични само за ограничен прозорец (обикновено 24 часа). Ако не сте се впуснали в мрежата, за да издирвате конкретен полет, вероятно ще пропуснете най-добрите оферти. Освен това подобни софтурни платформи все повече предлагат бонуси за често пътуващи. Така колкото повече пътувате, толкова по-големи отстъпки и промоции ще бъдат валидни и за вас.

Какво да правите, ако цената за съответната дата не ви устройва?

Когато търсите евтини самолетни билети, най-важното е да бъдете гъвкави с вашите дати и часове на пътуване. Цените на самолетните билети варират значително в зависимост от деня и седмицата, времето на годината и предстоящите празници като Коледа, Нова година или Великден. Август е особено натоварен месец за пътуване из Европа и всеки иска да отиде някъде на топло, за да си почине, или да пътува, когато децата не са на училище. Накратко, ако ще летите, когато всички летят, тогава вашият билет ще струва повече.

Опитайте се да бъдете гъвкави с датите си. Ако сте готови да посетите Париж, отидете в Париж през пролетта или есента, когато по-малко хора го посещават и самолетните билети са по-евтини. Но какво се случва, ако искате да отидете в средата на август? Определено няма да имате голям късмет.

Решението е да летите извън натоварения сезон. Търсете алтернативни дати, за да можете да се възползвате от най-добрия ден. Колкото по-стриктни са плановете ви, толкова по-малка е вероятността да намерите евтина и изгодна сделка.

Освен това почти винаги е по-евтино да летите в средата на седмицата, отколкото през уикенда, защото повечето хора пътуват през уикендите и тогава авиокомпаниите повишават цените си. Цените също са по-евтини, ако летите след голяма почивка, както и полетите рано сутрин или късно през нощта са по-евтини, защото по-малко хора искат да пътуват тогава (кой иска да се събуди рано?!). Петък и понеделник също са скъпи, защото тогава летят повечето бизнес пътници.

Авиокомпаниите и билетите, които те предлагат, не са тъпи. Те знаят кога предстои фестивал, празник, голямо спортно събитие или училищна ваканция – и съответно повишават цените. Бъдете гъвкави с вашите дати и часове и ще си спестите някои големи финансови аспекти на пътуването ви.

Какво да правим, ако цената на директния полет е много висока?

Не всички живеем в столицата, което драстично ограничава възможностите ни за директни полети до различни дестинации. Но това съвсем не бива да ви притеснява! Ако например живеете на родното Черноморие, то тогава ви препоръчваме първо да проверите цените на всички самолетни билети софия варна и обратно. Така е много по-вероятно да намерите евтин вариант за пътуване в цял свят. Това важи и за опции до по-големи летища в Европа като Истанбул, Париж и Лондон, например.

Прикачването също си има своята харизма. Често се налага да имате повечко часове престой в друг град. Там ще имате възможността да излезете за малко от летището и да се запознаете с други култура и порядки. Сигурни сме, че това ще разнообрази пътуването ви и ще го направи повече от запомнящо се.

Каквото и да кажем, най-важното е да купувате самолетните си билети рано. Цените продължават да се покачват с приближаването на дните за заминаване. Но има и един сладък момент, когато авиокомпаниите започват или да понижават, или да увеличават тарифите въз основа на търсенето. Не чакайте до последната секунда, но и не резервирайте далеч преди това. Най-доброто време да резервирате полета си е около 2-3 месеца преди заминаването или около пет месеца преди пътуването, ако отивате до вашата дестинация през пиковия сезон.

Намирането на евтин полет означава да бъдете гъвкави и креативни. Може да отнеме известно усилие, но сделките са там, стига да искате да ги откриете. Следвайте съветите по-горе, за да започнете търсенето, но не губете часове или дни в издирването на евтин полет. Ако прекарвате повече от час, за да резервирате полет, прекарвате твърде много време. Не се отказвайте, но и не бъдете прекалено бързи. Понякога просто е нужно да изчакате перфектния момент да настъпи!

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.