Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на Националния природонаучен музей при БАН

Не пропускайте турнето на пътуващата изложба Карикатури на тема "Икономия на средствата"

0


Дата на събитието: 01.06.2022

Сподели

Shares

От 1 до 23 юни 2022 Националният природонаучен музей при БАН ще бъде домакин на първата спирка от турнето на пътуващата изложба Карикатури на тема „Икономия на средствата“. Откриването ще се състои на 1 юни (сряда) от 18:00 часа, в зала Левентис, а специален гост ще бъде носителят на Голямата награда за карикатура Златен Езоп, Ивайло Цветков.

Изложба Габрово
Олег Дергачов

През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.

Изложба Габрово
Ivaylo Tsvetkov

В тази изложба е представена малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура, които ще бъдат повод за усмивки, но и със сигурност ще дадат храна за размисъл.

Националният природонаучен музей при БАН е първата спирка на тази пътуваща изложба. Можете да я разгледате в зала Левентис от 1 до 23 юни 2022 година. В нея посетителите ще могат да видят произведенията на носителя на Голямата награда за карикатура Златен Езоп, Ивайло Цветков от България и на Олекси Кустовски от Украйна, носител на Награда за карикатура.

Изложба Габрово
Silvano Mello, Replanting the future

Трите изложби от 25-тото Габровското биенале – журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, могат да бъдат разгледани в Музея на хумора и сатирата до 30 септември.

Освен творби на автори от цял свят, в периода 20 май – 30 септември Биеналето представя богата паралелната програма от събития (в и извън Музея) – наблюдение на птици, дискусии, прожекции, пърформанси, екологични игри, уъркшопи и детски ателиета. Освен в Габрово и в София, биеналето включва изложби и събития в Черни Осъм, Стара Загора, Атанасовско езеро и Посетителски център Пода,  Бургас, Камчия, Маджарово, Велико Търново, Национален парк Централен Балкан.

Програмата можете да следите в официалния сайт на Музея на хумора и сатирата тук, както и в официалната Facebook страница на събитието тук.

Изложба Габрово
Sherif Arafa, Economy of means

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.