Шампионската лига по ветроходство се завръща във Варна в началото на юни

Събитието ще се проведе от 2-ри до 5-ти юни

0


Дата на събитието: 02.06.2022

Сподели

Shares

Варна ще бъде домакин на втория етап от BORA Sailing Championship от 2-ри до 5-ти юни. Събитието, популярно повече като Шампионската лига по ветроходство е част от международен формат, включващ над 300 участващи клуба в 20 държави по целия свят.

Първият кръг за тази година се проведе на язовир Искър, като след 11 проведени гонки и силна конкуренция, там шампион стана отбора на Ултрамарин. Във Варна се очаква да се включат и нови отбори, които да се борят за точки в крайното класиране, а крайните победители и носители на титлата шампиони за еднотипни лодки на България, ще представят страната ни в квалификации и финали на Sailing Champions League през 2023.

Ветроходство
Снимка: BoraSailing

Надпреварата се провежда във формат клубове срещу клубове – Fleet race с 4 еднотипни лодки SB20. Екипажите се ротират и сменят лодката за всеки кръг. Кратките и динамични състезателни кръгове създават истинска атракция на вода, поради което надпреварата е много интересна и за публика. Рефер на вода ще бъде едно от най-изявените имена в родното ветроходство – Явор Колев.

Очакваме интересни рокади в разпределението на позициите в класирането на клубовете през този втори за годината кръг – част от отборите, които заемат призовите места към момента няма да участват във Варна за сметка на други. Това реално ще даде шанс на нови играчи да се борят за изкачване в ранглистата. Целта на всички е да отидат на финалите на Шампионската лига по ветроходство и да направят динамични гонки по пътя си до там – това обещава наистина емоционална надпревара.“ – сподели Яна Велева от Bora Sailing.

Ветроходство
Снимка: BoraSailing

Bora Sailing Championship ще се проведе точно пред пешеходната зона на Пристанище Варна, а всички граждани и гости на града са поканени да се докоснат от емоциите и спортно-техническото майсторство на най-добрите екипажи в България.

Ветроходство
Снимка: BoraSailing

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.