България в Топ 50 на най-посещаваните страни в Google Street View

Страната ни е класирана между Шри Ланка и Южна Корея

0
 

Сподели

Shares
Google Street View
Снимка:www.autoevolution.com

Страната ни се нарежда на 46-то място в най-посещаваните държави, според платформата Google Street View за изминалата 2021 г. Новината съобщава от офиса на Google в България. Припомняме, че от 2007 г. насам автомобилите на Google Street View оборудвани със специални камери за панорамна фотография обикалят целият свят и заснемат повече от 220 милиарда изображения в Street View.

България е класирана между Шри Ланка и Южна Корея, а най-желаните дестинации за туристите са Индонезия, САЩ и Япония. Мексико и Бразилия остават на 4-то и 5-то място, а последни в престижната класация Топ 100 на платформата са Лаоската народнодемократична република на 99-то място и Малдивите 100-то място.

Храм-паметник "Св. Александър Невски"
Снимка: Wikipedia

Според Google Street View най-посещаваните забележителности в България са Храм-паметникът „Св. Александър Невски“ в София, последван от църквата „Света София“, Троянският манастир, Рилският манасти и на пето място – Аквапаркът край Созопол.

В класацията за най-впечатляващи, според туристите световни забележителности, страната ни влиза в Топ 500 с катедралата „Св. Александър Невски“ и се нарежда на 439-то място. В периода 2021-2022 г. първа по посещаемост е най-високата сграда в света, Бурж Халифа в Обединените арабски емирства, следвана от Айфелова кула в Париж и Тадж Махал в Индия.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.