Регата Varna Channel Cup се завръща от 21 ти до 24-ти май

Очаква се в надпреварата да се включат около 300 ветроходци на 40 яхти от различни ORC и IRC класове.

0


Дата на събитието: 21.05.2022

Сподели

Shares

Осмото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се проведе във Варна между 21-24 май. Най-зрелищното ветроходно състезание в България отново ще доближи макисмално спинакери и публика в морска надпревара, включваща гонка в канала на варненското езеро.

Събитието се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991, под егидата на Община Варна. Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро, което позволява публиката да види съвсем отблизо, от брега на Аспарухово, преминаващите на една ръка разстояние килови яхти. Събитието е любима атракция за фотографи и любители на дронове, които снимат яхтите в канала, от Аспарухов мост, Морската градина и близките плажове.

Очаква се в надпреварата да се включат около 300 ветроходци на 40 яхти от различни ORC и IRC класове.

„Тази година сме решили първият състезателен ден 22-ри май да бъде отреден на най-зрелищната гонка – тази канал-езеро, в която екипажите минават под Аспарухов мост, така се надяваме в събота хората да се разходят до парка в Аспарухово и да станат свидетели на този неповторим спектакъл. В празничният 24-ти май яхтите ще са в акваторията на Варненски залив за радост на всички граждани и гости на града излезли да се разходят в Морската градина. Регата Варна Ченъл Къп се превърна в един от символите на град Варна и значимо събитие за целия ветроходен сезон, a публиката става все по-многобройна“ – споделя организаторът Лъчезар Братоев от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991.

Събитието се организира с подкрепата на Община Варна, Хотел и казино „Черно море“, Орифлейм, Конформа, , LZ яхтинг 1991.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.