KÅSEBERGA: Когато сърф културата срещне ИКЕА

Устойчивите продукти от новата серия на ИКЕА, създадена съвместно с атлетите от Световната сърф лига, имат всички данни да се превърнат в новия хит на сезона!

0
 

Сподели

Shares

Сезонът на сърфа и морските забавления тепърва предстои и по всичко личи, че тази година ще бъде наистина горещ!

Това се дължи не само на морския бриз и вятъра в косите, но и на един свеж полъх, с дъх на безбрежна свобода, оформен по нашия калъп – на хората, които търсим движението във всичките му проявления и не скучаем нито за миг, дори и без куче!

Няма да го бавим повече, защото макар и забързани, ние обичаме забавленията. А новата колекция на ИКЕА, предназначена за духовитите приключенци, които не се увиват, докато вятърът ги духа, е именно това – радостта от живота, такава, каквато само свободните духом я разбираме!

Кръстена на най-южната, и съответно гореща, сърф точка в Швеция, колекцията KÅSEBERGA обединява в себе си повече от 25 функционални продукта с елегантна сърф естетика. Те са предназначени за всички любители на активния живот, при това с мисъл за природата!

Но какво е толкова специално в тази KÅSEBERGA, че се налага вече цяла минута да четете този надиплен като раста на ямаец увод? Специалното е в начина, по който колекцията е създадена. За да ни предложат най-най-най-най-оптималните продукти за голямата ни лятна страст – вълните и небето, екипът на ИКЕА се отправя на мисия. Мисия за опознаване начина на живот на активните хора, непрестанно търсещи единението с природата и емоцията от преживяването. За качественото изпълнение на тази отговорна задача, от компанията се сдобиват със сериозен съюзник – Световната сърф лига (WSL) и известните сърфисти Касия Мийдър и Роб Машадо.

МИСИЯТА

С помощта на двамата сърфисти и отдадени природозащитници се ражда KÅSEBERGA – приятелска, интересна и грабваща серия от продукти, отговаряща пълноценно на нуждите ни.

Касия и Роб добре познават своята среда, затова при създаването на лимитираната колекция под внимание са взети всички аспекти от битието на тази особена порода хора – от начина, по който организират вещите си, до спецификите на придвижването и дори техния морал!

Казваме „морал“, защото основната идея на ИКЕА е чрез серията KÅSEBERGA все повече хора да опознаят активния начин на живот. Да намират повече време за почивка и породените от нея пълноценни изживявания. А едновременно с това да се вдъхновят да обръщат по-голямо внимание на проблемите на околната среда и да полагат повече грижи за нея. 

Продуктите KÅSEBERGA са компактни, за да можем да ги вземем дори когато пътуваме на стоп. Функционални, защото всеки един от тях играе важна роля за емоцията под открито небе – от импровизираното барбекю на плажа, до медитацията по изгрев слънце. Но може би най-важната им характеристика е тяхната екологична целесъобразност, защото са изработени от щадящи природата материали като рециклиран полиестер или от възобновяеми източници, сред които бамбук и корк!  

Касия, която освен представител на WSL, е и част от дизайнерския екип на ИКЕА, споделя за мисията на проекта: “Сърфистите сме едно цяло с океана и често сме първите, които виждат как замърсяването оказва влияние върху него. Вълнуваме се да видим как KÅSEBERGA оживява. В нея са вплетени нашите усилия да направим обществото по-отговорно към природата. Вълнуващо е, че заедно достигаме до вдъхновяващи решения, които са част от проактивната промяна“.

Още за вдъхновението, предизвикало KÅSEBERGA може да видите в документалното видео, посветено на създаването на проекта:

ПРОДУКТИТЕ

Те намират приложение не само на плажа, но и навсякъде другаде, където вятърът на свободата ни отвее. Можем да ги използваме дори в онези редки моменти, когато решим, че искаме да лешперим на дивана вкъщи, защото KÅSEBERGA  предлага по нещо за всеки – плажен стол, преносимо барбекю, масичка за кафе с формата на сърф, пончо за плаж и чанта, специално проектирана да бъде помощник при почистване на плажове и още много други…

„Тези продукти не са само за сърфистите, но и за много други активни хора. Техните нужди ни вдъхновиха да създадем продукти за всички онези, които се ангажирани с природата. С тази колекция бихме искали да пренесем радостта от живота, присъща на сърфистката общност, в домовете и ежедневието на много повече хора, казва Вийбке Брааш, дизайнер в ИКЕА Швеция.

Ако любопитството ви вече бушува като вълните край Ахтопол, е време да ви представим някои от членовете на KÅSEBERGA семейството:

Дръж главата си на сянка във вода и на полянка

Жадуваме за жаркото слънце, но за да не позволим на тази жажда да се превърне в изгаряща, е добре да имаме подходяща шапка под ръка … или върху глава! Настоящата шапка (предлагана в черно-бял и по-цветен вариант), с тропически флорални мотиви ще ви снабди със сянката на палмовите клони където и да сте.

Шапката е изработена от рециклиран полиестер, изваден от морето, което гарантира нейната устойчива същност. Освен това е снабдена с широка периферия и удобно въже, за да не ви я вземе вятърът от косите. Тя идеално ще подчертае вашето външно експозе на плажа и върху сърфа или лодката, защото освен екологично чистата сянка, която осигурява, при намокряне съхне светкавично.

Ако пък вълните все пак ви я отнесат – спокойно! -Тя просто се е върнала там, откъдето е взета.

Трансформирай според нуждата

Организацията на екипировката е толкова важна, колкото и самата екипировка, особено ако става дума за създаване на нови свежи спомени. Практичната чанта, вдъхновена от синята легенда за пазаруване на ИКЕА – FRAKTA, е готова да приеме целия ви свят в себе си и да го организира според вашите нужди.

Разполага с две допълнителни подвижни отделения, в които да поставите под карантина мокрите си дрехи. Това обаче не е всичко – подобно на спасителна капсула на космически кораб, тези отделения са готови в миг да изхвърчат от чантата, превръщайки се в две напълно самостоятелни по-малки чанти – ако например ненадейно решите, че трябва да отскочите до магазина за още бира.

Не, и това не беше всичко – тази действително необикновена обикновена чанта е снабдена и с подсилено двойно дъно, за да стъпите в нея когато се преобличате – защо? Ами, за да не се напълните с пясък.

И това вече е всичко.

Балансиран дух в балансирано тяло

Да намерим баланс в живота е ключът за постигане на хармония със собственото ни „аз“ и околния свят, а със специалната баланс дъска KÅSEBERGA намирането му е още по-лесно.

Независимо дали сърфът е вашият спорт, с тази дъска умело ще подобрите координацията и контрола върху баланса на тялото, като едновременно с това тренирате и мускулите си.

Освен това баланс дъската е изработена от дървесината на корков дъб и е снабдена с ограничители, за да не ви избяга ролката изпод краката и винаги да държите положението под контрол.

Екологизирай лесно! 

Може би най-важният продукт от серията KÅSEBERGA е и един от най-семплите. Семпъл по направа, но не и по замисъл, защото става дума за специалната мрежеста чанта, предназначена за събиране на отпадъци от плажа или в гората.

Екологичните функции на тази чанта не се изчерпват само с предназначението ѝ. Тя също е произведена от вече споменатия рециклиран полиестер, събран от морската шир. По този начин още един път изделието допринася за екологичното равновесие, намалявайки замърсяването на световния океан.

Помислено е и за лесното пране на чантата, за да бъде винаги чиста и свежа за още отпадъци. Мрежестата материя пък позволява пясъкът лесно да се оттече, така че в чантата да остане само това, което трябва да бъде там.

Както вече се убедихте, ИКЕА и WSL са помислили за мултифункционалността на продуктите от серията, за да отговарят на бързопроменящата се обстановка около нас. Тази чанта е поредният пример. Освен за отпадъци, тя е идеална за пренасяне на различни плажни играчки или мокър бански. Също така е снабдена и с допълнителен джоб, в който освен, че можете да съхранявате по-дребни предмети, прибирате и самата чанта, така че да заема минимално място когато нямате нужда от нея.

Пълната колекция KÅSEBERGA, включваща повече от 25 продукта, ще бъде налична в магазините на ИКЕА през май 2022 г., както и онлайн на IKEA.bg.

Следете всичко около ИКЕА тук: Facebook , YouTube и Instagram.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.