Скейтборд от ново поколение: Скейт парк „Стара Загора“ с откриване на 9 юли

Съпътстващи идеи са популяризирането на екшън спортовете, като съвременна култура, неизменна част от градската среда

0
 

Сподели

Shares
Скейт парк "Загора"
Скейт парк „Стара Загора“

Сдружение ”Скейтборд клуб Стара Загора” съвместно с Община Стара Загора и “Българска Скейтборд Федерация” обявява официалното откриване на Скейт парк “Стара Загора” на 9 юли от 10 часа, събитие което цяла България очаква с нетърпение от доста време.

Водещата идея на мероприятието е официалното откриване на най-новото съоръжение за скейтборд състезания в България. Съпътстващи идеи са популяризирането на екшън спортовете, като съвременна култура, неизменна част от градската среда. За целта организаторите са подготвили демонстрация от най-добрите български скейт, кънки, БМХ и скутер състезатели, информационен павильон, изложба, прожекция и уроци за начинаещи.

Демонстрацията ще е с продължителност два часа и ще бъде разделена на пет части. В рамките на 10 минути всяка група от четири човека и една от три, общо 18 спонсорирани състезатели ( 6 скейтборд, 4 кънки, 4 БМХ, 4 скутер) ще демонстрират как се използва съоръжението в двете различни секции с които разполага, боул и стрийт, а при смяната на групите ще има пет минутна пауза.

Скейт парк "Загора"
Скейт парк „Стара Загора“

Официално денят ще започне в 9:30 часа, като основно ще бъдат допуснати професионалистите предварително избрани и поканени за демонстрацията. В 10:00 часа съоръжението се изпразва и се подготвя за официалното откриване и речта на кмета Живко Тодоров, представители на Община Стара Загора,  председателя на „Българска Скейтборд Федерация” и председателя на сдружение „Скейтборд клуб Стара Загора”. Съвместно горе изброените ще срежат червена лента и така официално ще обявят Скейт парк „СТАРА ЗАГОРА” за открит.

От 10:30 до 11:45 часа ще се проведе кулминацията на денят, а именно демонстрацията на всичките 18 участника.

 След демонстрацията ще се обяви свободно каране с музикален фон за всички.

В рамките на целия ден в непосредствена близост до скейт парка ще бъде разположена изложба на тема Български скейт паркове и как се случва тяхното изграждане, и фотографии на екстремни спортове от страната.

Откриването на Скейт парк „СТАРА ЗАГОРА” приключва около 20:00 часа с прожекция на няколко български филма на тематика екшън спортове практикувани в България. 

За повече информация посетете официалната страница на събитието във Facebook тук.

Скейт парк "Загора"
Скейт парк „Загора“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.