24-часов маратон по планинско колоездене: репортаж

0
 

Сподели

Shares

---

Представителят на колоездачен клуб „Сините камъни“ Сливен Васил Рачев спечели тазгодишното издание на 24-часовия коломаратон по планинско колоездене, проведен на отличното трасе край хижа „Здравец“ в Родопите.

В рамките на регламентираните 24 часа: от 13:00 часа на 10 септември до 13:00 часа на 11 септември, Васко навъртя 20 обиколки по дългото около 11 км трасе, с денивелация около 400 м. Интересен факт е, че на победителя не се наложи да използва пълното време от 24 часа, а за победата му бяха достатъчни 22 часа и 46 минути! Вместо да завърти още една обиколка, сливналията е спрял на финала, за да гледа как финишират останалите.

Вечно усмихнат и в добро настроение, Васко винаги е готов да помогне, прави го дори и за конкурентите си: по време на състезанието е спрял да услужи с инструмент на закъсал участник.

Да припомним, че миналата година Васко също имаше шанс за успех, но износени спирачки му попречиха да завърши…

Тази година беше изключително успешна за коломаратонците от „Сините камъни“. Трима от четиричленната щафета, изминала нон-стоп състезанието с дължина 4800 км RAAM в САЩ, са от сливенския клуб: Минчо Рибарев, Чавдар Дюлгеров и Лазар Владиславов. Два месеца по-късно 12 българи записаха 4-то поред родно участие в най-старата колоездачна проява в света: Париж-Брест-Париж, 1230 км нон-стоп за 90 часа. От тях трима са от „Сините камъни“: Лазар Владиславов с резултат 60:52, Чавдар Дюлгеров (71:47) и Спас Христов (90:00).

Победителят в 24-часовия коломаратон по планинско колоездене Васил Рачев е пример за коломаратонец, участващ успешно в прояви както с планински велосипед, така и на шосе. Колоездачен клуб „Сините камъни“ има записани участия и победи в планинското колоездене не само чрез своите коломаратонци, но също така и чрез представители на състезателната и туристическата секция.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.