Кои са победителите на първото по рода си състезание по снежен волейбол Перелик 2022

Уникалното състезание се провежда за първи път у нас

0
 

Сподели

Shares
Снежен Волейбол Перелик 2022Адвенчър парк Перелик беше домакин на първия турнир по снежен волейбол в България. Българската федерация организира турнира, който ще е само началото на куп прояви.
Дисциплината е абсолютно нова, но с огромен потенциал. Идеята е съвсем скоро тя да бъде включена в програмата на зимните олимпийски игри, както плажния волейбол.
След два дни на успорвана борба първите национални шампиони са вторият тим на Смолян при мъжете, и Варна при жените. Шампионите взеха по равна част от наградния фонд, който беше абсолютно еднакъв за двата пола – по 2000 лева.
В малките финали при мъжете спечели Рудозем срещу Плевен, а при жените Смолян надигра Пловдив.
Всички състезатели получиха грамоти от административния директор на федерацията Станислав Николов. На церемонията присъства и Марин Захариев, зам.-кмет на Смолян.
Домакините от Адвенчър център Перелик имат основна заслуга за организацията на турнира, която беше на най-високо ниво. Районът е атрактивен за зимни спортове и алтернативен туризъм, Перелик ще посрещне състезание от купата по сноуборд следващата седмица и ще има зимен празник за любителите на снега.
През следващия сезон БФ Волейбол планира серия от турнири в снега, а желаещите да участват в зимното шоу непрекъснато се увеличават. „Интересът към снежния волейбол се засилва с всеки изминал ден – каза Любомир Ганев, шеф на БФ Волейбол – Догодина всички наши зимни курорти имат желание да приемат турнири. Може да се каже, че организацията вече е започнала.“
Основните разлики между снежния и плажния волейбол са в броя на участниците (трима към двама), в броя сетове (три към два) и броя необходими за спечелването им точки (21 към 15).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.