Пост-рок инвазия в столицата

0
 

Сподели

Shares

Запознатите са наясно, че много голяма част от групите, които се изявяват в стиловете – мат-рок, пост-рок, пост-метъл, стоунър и прочие, свирят в Румъния, Гърция и Македония, но пропускат България поради липсата на публика и съпътстващата финансова невъзможност на промоутърите да покрият техните финансови изисквания.

- - -

С цел да разберем колко са хората, които се  интересуват от този тип музика, ние създадохме страницата „Post-Rock Bulgaria„. В момента почитателите на тази страница са 270, което ни даде възможност да достигнем до определения сегмент от хора, които биха се поинтересували от дадените групи.

След известно време решихме, че за да започнем да удовлетворяваме нуждите си от подобни концерти, трябва да станем проактивни и се свързахме с гръцката букинг агенция – „Catch The Soap“. Благодарение на техните агенти, гръцката публика се е насладила на концерти на Rosetta, Dillinger Escape Plan, Karma To Burn, Orange Goblin и много други.

С помощта на агенцията и независимия промоутър от Румъния Пол-Томи Рус успяхме да организираме първата серия от концерти, които са под шапката на „Post-Rock Bulgaria“ и ще се проведат в столичния клуб „The Box“, разкриха създателите на групата.

Ето и потвърдените дати:

28 септември – Khuda (UK), Mental Architects (BG) – Math-Rock/Post-Rock
1 октомври – 1000 Mods (GR) , Center (BG) – Stoner
19 октомври – Rosa Parks (HUN), Mental Architects (BG) – Math-Rock/Post-Rock
1 ноември – Talbot (EST), Mental Architects (BG) – Math-Rock/Post-Rock/Sludge/Doom
19 ноември – Tides from Nebula (POL), Mental Architects (BG) – Math-Rock/Post-Rock

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.