Последното сноуборд състезание за сезона: Купа „БороБорд“ с нова локация-Перелик

Сноуборд треньорът Христо Ахтаподов разказва за предстоящото събитие

0
 

Сподели

Shares

Дългогодишното приятелство на сноуборд треньора Христо Ахтаподов с Родопския край доведе до нова локация за известната в средите Купа “БороБорд”, която за първи път тази година ще се проведе на Перелик. Ето какво разказа Христо за събитието и новото място:

Отдавна съм запознат с Перелик и условията, които предлага като дестинация. Аз лично познавам мястото от 2000 година. Водили са ме моите приятели от Родопите – Митко Зеления, Малкия Зелен, Фани, Белака, Папучара, все доказани имена от този район. Тогава те правеха организации и скокове и съм ходил дори през много топли месеци – в края на май. Правили сме си импровизирани паркове и беше голям фън. 

Снимка: BoroBoard

Миналата година пък бяхме там с децата, за да изпробваме първообраза на фън парка, и на всички много ни хареса. Тази година нещата са още по-сериозни и се вижда, че те се правят много желание и отношение към спорта. Затова и когато получих предложение от приятелите и колегите ми от Перелик – Асен Рашев и компания, да проведа Купа “БороБорд” там, оцених идеалната възможност.

Дестинацията притежава перфектни условия, вече всички я познават като едно от най-интересните фрийстайл места този сезон, а освен това самото трасе е много креативно и е идеално за целта.

За състезанието ще ползваме всичко, което вече е направено във фън парка на Перелик. Няма да махаме или добавяме нови уреди. Всичко е чудесно там и това много ми помага. Досега провеждахме “Купа “БороБорд” на Мальовица, което означава всеки път  да се построяват съоръжения от нулата, докато тук всичко вече е готово. 

Снимка: BoroBoard

Мястото върши идеална работа като фън парк, защото е единствения фрийстайл полигон в България. Аз като треньор предпочитам да си направя на това място състезанието, защото е реално единственият истински, работещ полигон в България – няма как да го скрия. Казусът със фрийстайла у нас е, че в курортите в България се правят временни паркове, които няма как да се ползват толкова рационално и към които не се подхожда с отношението, което виждаме тук, в Перелик.

Най-хубавото на мястото, е че ти дава възможност да се потопиш изцяло във фрийстайл сноуборда. Това е уникално! 

 

Състезанието е планирано за 9-10 април като за целта планираме по-дълги тренировки за децата, за да може да свикнат с мястото и терена и да се представят максимално добре.

Снимка: BoroBoard

На 8 април планираме да имаме отворена тренировка на Перелик, която да протече цял ден, а пък на 9 април ще се тренират поне два часа преди да започне състезанието, за да може децата да бъдат  спокойни и да дадат всичко от себе си. 

Това е последното състезание за сезона и ще видим състезатели на възраст от 8 до 19 години. Заповядайте и вие!

Повечето за Купа Бороборд може да научите от официалната страница на събитието във Facebook.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.