Пет причини да отидеш на Дни на предизвикателствата

Фестивалът ще се проведе за 16-ти път в кино Люмиер между 29 и 31 март

0
 

Сподели

Shares

Тазгодишното издание на Дни на предизвикателствата дебне зад ъгъла, а ако все още не си си взел билет или се колебаеш дали си стува да отидеш, подбрахме за теб пет причини, които биха те убедили.

Напомняме ти, че след две дълги години непланирана пауза, фестивалът за екстремни спортове, туризъм и активен начин на живот се завръща и ще се проведе за 16-ти път в кино Люмиер между 29 и 31 март.

Ето защо да те видим там:

1.  Вертикалната хореография на Антоан льо Менестрел и филма „L’ESCALADE LIBEREE“

Френската легенда в света на скалното катерене Антоан льо Менестрел ще се превърне в център на атрактивен пърформънс в сърцето на София на 30 март от 17:30 ч. в периметъра на площад “Славейков”, където той ще изкатери в паркур стил фасадите на знакови за столицата сгради.

Катерачът идва в България за Дните и освен със своята уникална вертикална хореография ще ни представи и премиерният за страната ни филм с негово участие – „L’ESCALADE LIBEREE“

 

Лентата е посветена на неговата любима скала Buoux в Южна Франция, където са създадени и преминати едни от най-трудните катерачни турове на 90-те години.

И двете, ти гарантираме, много си заслужават!

ВИЖТЕ: Три филма, които задължително да гледате на Дни на предизвикателствата

2. Среща с приятели

Какво по-хубаво място да видиш позабравените си приятели и да обсъждате заедно филмите и презентациите на Дните. В ежедневието си  често нямаме време за всички, но сме убедени, че като човек обичащ екстремните спортове, още с влизането си в кино Люмиер ще видиш много познати и приятели.

3. Премиерата на филма „THE ALPINIST“

Каквото и да си чул или да ти говорим за този филм, все ще е малко.

Документалната лента на Питър Мортимер и Ник Розен, проследява отблизо дръзките соло изкачвания на канадския катерач Марк-Андре Льоклерк във враждебните условия на Патагония. 

Сюжетът разказва за Марк-Андре Леклерк, 23-годишен свободолюбив алпинист, който е една от онези редки спортни икони, постигнали много на соло сцената. Въпреки че канадецът е записал в кариерата си някои от най-смелите самостоятелни изкачвания в историята, той продължава да живее далеч от светското, избягвайки най-съвременните технологии, включително коли и смартфони.

Филмът е представен по великолепен начин от Питър Мортимер и Ник Розен, а ние наистина нямаме търпение да го видим на голям екран.

4. Две български презентации 

Силата на родния дух ще видиш в двете бляскави презентации – на Иво Нинов-Германеца и Стефан и Максим Иванови.

Иво Нинов

Иво Нинов-Германеца, ни е подготвил вълнуващ разказ за живота си през последните 30 години – пътешествия от Амазония до Хималаите за катерене, wing suite летене, BASE jumping, парапланеризъм, сърф, кайт сърф, изкачване на девствени кули и стени на 5 континента.

Стефан и Максим Иванови ще представят на сцената своята епична експедиция “Неверест”, в която със самоделна гребна лодка преминават Атлантическия океан и с която записват цели два рекорда “Гинес”.

Ние не бихме ги пропуснали!

5. Премиерата на LA LISTE: EVERYTHING OR NOTHING 

Oще една впечатляваща премиера предстои на тазгодишните Дни.

През 2016 г. скиорът Джереми Хайц прави списък с най-емблематичните си спускания в Алпите, които се отличават с техническо каране и висока скорост. Този подвиг представлява пълно преосмисляне на класическите ски спускания и преминаване към изцяло ново ниво на фрийрайд.

Документалният филм проследява Джереми и неговия доверен планински партньор Сам Антаматън, докато търсят места за ски спускания по най-високите планински вериги.

Ако си фен на истинския фрийрад, то във филма определено има какво да научиш.

Е, след като ти дадохме пет супер причини да се видим на Дните, не закъснявай! Билетите за събитието са в продажба. Можеш да ги намериш в магазини “Стената” и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.