Volcom Sausage Fest на Сноу парк Перелик (Обновена)

За събитието на 26 март се подготвят нови технични уреди, а снежната покривка е над 3 метра

0
 

Сподели

Shares

В края на януари отвори врати една нова зимна дестинация с голям потенциал – Сноу парк Перелик! Както вече ви разказахме в статията за сноуборд историята на Перелик, върхът е едно от най-благодатните места за зимни спортове у нас. Интересът към него – все по-голям, a събитията, които ще се провеждат тепърва там – жестоки! Два месеца след отварянето си, парка вече разполага с нови уреди и е запазил дати в календара.

Сноу Парк Перелик, Треньора на #Бороборд Христо Ахтаподов, демонстрира на децата неговата МЕТОДОЛОГИЯ.
Сноу Парк Перелик, Треньора на Бороборд – Христо Ахтаподов, демонстрира на децата неговата методология.

И нека здравото каране да започне…СЕГА!

Паркът е съобразен с възможностите, както на начинаещите, така и на напредналите фрийстайлъри. Първоначално, при откриването си тази година разполагаше с 5 технични обстъкъла (уреди), включващи 6 метра флат бокс, висок – 40-50 см, тейл рейл, пак на 40-50 см, 6 метров даунрейл, тейбъл топ скок – 6 метра, мини спайн и мини куотър пайп – 2,50 метра, с PVC тръба по ръба за слайд и рокенроли.

В момента тече изграждането на още три нови съоръжения, които се подготвят за събитието Volcom Sausage Fest @Perelik Adventure на 26 март, но ще останат и след него до края на сезона! Някои от старите технични уреди ще бъдат разместени или ще претърпят промени. Това означава, че всеки запален начинаещ или напреднал фрийстайлър ще може да покара здраво в оставащите снежни месеци, а местните гарантират, че на Перелик сняг ще има още поне три месеца! Новите технични обстъкъла са три – две PVC тръби по шест метра и ф500, една гофрирана тръба ф500, отново с дължина шест метра и един варел, тип лолипоп.

Сноу Парк Перелик
Сноу Парк Перелик

За събитието организаторите планират да комбинират доскорошните боксове в един кинг бокс. За по напредналите с фрийстайл изпълненията ще има скок с височина от между 8-10 метра, куотър пайпа ще бъде на централно място, а за начинаещите карачи ще има малки скокове, на които да се упражняват.

От Perelik Adventure споделят, че заради натрупалия сняг, парка ще увеличи обема на уредите си три пъти тази седмица, което означава само едно-всеки ще може да покаже на какво е способен!

Създаването на фрийстайл парка е дело на местни карачи от клуб “Сноуборд общество Смолян”, със съдействието на Община Смолян и “Перелик инфраструктурна компания” АД. Новото място за всички запалени фрийстайлъри, е разположено на височина над 2000 метра, което гарантира чудесни условия за каране. Към момента снежната покривка надминава три метра. (бел.ред. 11.03.2022)

Напомняме ти, че въпреки, че в района няма лифтове, пътя се поддържа, а транспортът в рамките на парка е безплатен през уикендите от 11:00 до 16:00 часа.

VOLCOM SAUSAGE FEST @ Perelik 26.03.2022
VOLCOM SAUSAGE FEST @ Perelik 26.03.2022

Не пропускай голямото каране тази зима на Перелик, както и култовото събитие Volcom Sausage Fest @Perelik Adventure. То ще се проведе на 26 март с яко настроение и много изненади!

Събитието е отворено за всички, които искат да покарат на съоръженията на Сноу Парка, да се видят с приятели, да отпразнуват началото на фрийстайл сезона и да похапнат вкусни наденички със студена бира под звуците на свежа музика.

Взимайте приятелите, роднините, гаджетата, децата и кучетата и се забавлявайте здраво на хубавия сняг и атмосфера на Volcom Sausage Fest @Perelik Adventure! А, и да не забравите-Volcom са подготвили страхотни награди за най-добрите трикове!

А пък, ако не сте посещавали Феста, сме ви подготвили една галерия със снимки от миналите издания на събитията:

 

 

Следете Perelik Adventure за още интересни събития до края на сезона. Очаквайте и информация за специални активности след затварянето на всички други курорти.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.