Специална изненада очаква дамите на 8-ми март на Витоша

Сани Жекова оглави сноуборд крос състезанието на "Лале 1" през уикенда

0
 

Сподели

Shares

 

 

Месец март започна обещаващо за любителите на зимната планина и белите спортове – снеговалежите продължават вече 3-ти ден, а новата снежна покривка над 50см! Въпреки тежките условия и неспирния интензивен снеговалеж, уикенда на Витоша бе изпълнен с интересни събития и много посетители.

В съботния ден бе официалното откриване на новата „фрийстайл“ зона в района на писта Меча поляна – „Витоша Сноупарк“. Специално обособения терен за ски и сноуборд в свободен стил включва общо 7 уреда – рейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии –  една по-лесна и една за по-напредналите, а от другата страна на парка се намира и новия Burton Riglet Park за обучение, подходящ за най-малките!

Паркът ще работи всеки ден от 10 до 15 часа до края на сезона в зависимост от метеорологичните условия. Ползвателите му могат да се възползват и от отделна карта само за зоната на Меча поляна и обслужващото парка съоръжение на цена от 20 лева за цял ден.

Междувременно в горната част на писта Витошко лале 1 с финал отново на Меча поляна се проведе кръг от държавния шампионат по бордъркрос – купа Блейд. Състезанието беше изключително атрактивно, а скиорите и сноубордистите го наблюдаваха с интерес возейки се на лифта.

В надпреварата се включиха общо 86 участника от цяла България, а класирането бе оглавено от най-титулованата ни сноубордистка Александра Жекова от клуб Блейд при дамите и от Валeнтин Миладинов от „Борд райдър“ при мъжете.

Специално изграденото бордъркрос трасе, по което се проведе състезанието  ще остане отворено за тренировки на Витоша, а в края на месеца предстоят още два старта – Държавния шампионат и купа „Алекс Иванов“.

Условията за зимни спортове в планината са все по-добри, а от „Витоша ски“ имат специална изненада за дамите по случай международния ден на жената – вечерно каране на 8-ми март под наслов „Ladies night”!

Цената на картата за всички посетителки на нощното каране ще бъде на символичната цена от 5 лв., а в алпийския бар на края на пистата „Лале чай на бар“ ги очаква и комплимент топъл шоколад! Нощното каране на Витоша е все по-популярно, заради добрите условия, които предлага и близостта му до София, провежда се всяка вечер от 18:30 до 22 часа в зависимост от метеорологичните условия.

Информация за всичко интересно, което се случва на Витоша, както и актуална информация за метеорологичните условия, отворените писти и съоръжения можете да откриете на www.vitoshaski.com, както и в профилите в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм.

 

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.