Къде да отидете на почивка в чужбина?

Бояна-МГ с изгодни предложения в чужбина за следващата ви почивка

0
 

Сподели

Shares

Организирането на екскурзии в чужбина е трудно особено ако не сте сигурни какво точно бихте искали да видите. Трябва, първо, да изберете дестинациите на пътешествието, дали искате да бъде със самолет от България, или с друго превозно средство, както и кой да бъде туроператорът. Голяма част от агенциите предлагат изгодни почивки в чужбина за страни като Египет, Гърция, Турция, Армения и Грузия. Само трябва да решите къде ще ви бъде интересно да отидете.

Изгодни дестинации за пътуване 

Местата, които можете да посетите със сравнително евтини екскурзии са различни. Най-голям интерес има към страните-съседки на България, както и към някои по-екзотични.

Снимка:Denis Arslanbekov/ Unsplash.com

Армения и Грузия

Тези страни се намират в подножието на Кавказ и са страхотни за обща екскурзия. Ако не сте привърженици на ските и не отивате на почивка с такава цел, изберете пролетта или есента, за да уцелите най-доброто време за разходки през мистични древни манастири и църкви, планински пътища и романтични селца. Грузинците и арменците посрещат българите винаги с отворени обятия, заради близостта ни. Грузинското вино и арменският коняк са сред питиетата, които трябва задължително да пробвате.

Близкият Изток

Една от най-желаните дестинации напоследък, особено когато става въпрос за екзотика, е Дубай. Не можете да пропуснете да видите Бурж Халифа и нейната 360-градусова панорама. 

Абу Даби е друг град, който задължително трябва да включите в планирането на почивката ви. Зеленината и красивите паркове ще ви запленят. Бялата джамия е най-популярната забележителност там. Тази сграда има една от най-високите архитектурни стойности за ОАЕ. Друго място, което трябва задължително да се види, е Qasr Al Watan, който е и действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Дворецът е с красива бяла фасада с над пет хиляди геометрични и флорални мотиви. 

Египет се смята за една от най-богатите съкровищници на Африка. Пирамидите, пазарите и историите за фараоните ще ви вдъхновят и няма да можете да забравите никога тази екзотика. 

Снимка:Daniela Cuevas/ Unsplash.com

Турция

Мястото, което няма как да забравите по време на вашата почивка, е Истанбул. Многовековната му история и култура ще ви омае. Множеството базари, джамии и разходки с корабчета по Босфора ще ви оставят красиви спомени за цял живот. Дворецът Топкапъ е задължителна дестинация. Музеят Света София е друга забележителност, смесица между ислям и християнство, и си заслужава да се види. В началото това е било църква за императорското семейство, след това е превърната в джамия, а сега е музей. Синята джамия е точно срещу нея и е единствената с шест минарета. 

Гърция

Партенонът на Акропола е първата задължителна дестинация. След това можете да се отправите към Санторини. Друго място, което не може да пропуснете, е Метеора – комплекс от манастири с уникално разположение – сградите сякаш са кацнали върху високите скали. Античният театър в Делфи е друго интересно място. Той е построен на хълм и има прекрасна гледка.

Снимка:Patrick EvMearrxas/ Unsplash.com

Как да се подготвите за почивка в чужбина?

Голяма част от туристите предпочитат да планират сами своята почивка. Тогава трябва да се информират какви са забележителностите на мястото, което са избрали, как да стигнат до тях, да резервират хотели, билети за пътуване, маршрут. Много по-лесен и приятен вариант е да се обърнете към туроператор, който да направи всичко това вместо вас, а вие само да се насладите на програмата. Това е особено важно, ако ще пътувате за първи път. Агенцията ще се погрижи за всичко и ще ви даде информация какви документи трябва да подготвите. Освен това могат да се предложат различни маршрути за почивката ви и вие сами да прецените кои са най-подходящи и интересни за вас. Хотелите също подлежат на договаряне, с което се цели да се задоволи всеки вкус и изискване. Документите за самоличност и пътуване в чужбина трябва да са валидни и най-добре да имате копия на тях. Застраховката е задължителна, ако искате да сте спокойни и да няма неща, които да развалят почивката ви.

Снимка:Мohammed Nasim/ Unsplash.com

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.