Как да изберем подходяща гейминг мишка

Правилното ни поведение като потребители трябва да включва проява на взискателност към характеристиките и отношение към детайла, съветват от онлайн магазин Ardes.bg.

0
 

Сподели

Shares
Снимки: Unsplash.com

Макар и изборът на геймърски мишки да изглежда заблуждаващо лесен на пръв поглед, на второ четене става ясно, че пред нас стои една доста сложна селекция. Правилното ни поведение като потребители трябва да включва проява на взискателност към характеристиките и отношение към детайла, съветват от онлайн магазин Ardes.bg. Преди да извършим покупка, трябва да разгледаме повече модели, следвайки персоналните си изисквания, но и съветите на експертите по компютърни технологии. 

Видове сензори

Технологията на сензорите е важен критерий за избор на gaming мишка. Гейминг запалянковците е добре да знаят, че съществуват няколко основни вида оптични, лазерни, V-Track и Blue-Track. Нека ги разгледаме по-подробно:

  • лазерни за тези геймърски модели е характерен лазерен диод, който заема мястото на LED технологията. Тук се наблюдава генерирането на интерферентни линии, а респективно и по-ефективна идентификация на изображението. Наклонената светлина е също възможна опция при този вид оптична технология; 
  • оптични в традиционния си вид те работят посредством наклонена светлина и изискват качествена повърхност, за да може да не се получават несъответствия при проследяването на движенията; 
  • V-Track светлината е вертикална, а не наклонена, като проникването ѝ в повърхността е значително по-дълбоко. Тази функционалност води до перфектни векторни стойности и оптимална скорост на векторния елемент. В този случай е възможно безупречното функциониране на геймърската мишка, дори и върху критични основи адаптивността е на нужното ниво, а придържането към конкретна посока оптимално; 
  • Blue-Track използва се син светодиод, а не червена LED светлина, както в повечето случаи. Специфичното при тези геймърски мишки е, че дължината на вълната е по-малка. Недостатъкът в случая е невъзможността на устройството да работи върху триизмерни повърхности, като кожа. 

Геймърските мишки могат да се открият на много добри цени и да се купят с гаранция. При избор обърнете внимание на всяка една техническа характеристика и направете своя информиран избор. 

На какво качество на изработка да се спрете?

Както компютърът, така и геймърската мишката трябва да е с качествена изработка, за да бъдат похарчените за нея средства оправдани. На какво всеки потребител трябва да обърне внимание при избор? Топ акцентите са разделителната способност, USB накрайници (позлатените се отличават с по-голяма издръжливост), ергономия, допълнителни бутони (например програмируеми и с екстра памет), степен на издръжливост и теглото на компонента. 

Всички тези параметри имат отношение към производителността на геймърското приспособление и комфорта, който ни предлага. Ако не сте много сигурни на кой модел да се спрете, направете консултация със специалист и се водете по експертните му насоки. Имайте предвид, че gaming периферията е подложена на по-големи натоварвания, което налага тя да бъде по-здрава от стандартните модели. Шутърите са чудесен избор за феновете на компютърните игри, за които бързата смяна на чувствителността е водещо изискване. 

Снимка: Unsplash.com

Ергономичността е от водещо значение

За да е тя налице е препоръчително да изберете геймърска мишка с гумено покритие. Така захватът ще е стабилен, а ръката ще се чувства удобно по време на работа. Предвид факта, че една сесия може да продължи часове наред, е логично да заложим на ергономичен модел, който има и LED подсветка. 

Време за реакция и максимално ускорение – защо са важни?

От тези две функционалности зависи общата производителност на геймърските мишки. В този случай е важно да вземете предвид DPI единица за чувствителност на модела. Колкото по-голяма е нейната стойност, толкова по-лесно ще може да бъде местен курсора върху екрана. Високата честота на опресняване е също препоръчителна.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.