Banff Centre Mountain Film Festival идва в България с 14 планински и приключенски филма

Той ще се проведе между 23 и 24 февруари

0
 

Сподели

Shares

Най-големият и един от най-престижните планинарски кино фестивали в света – Banff Centre Mountain Film Festival пристига в България. За осма година, XCoSports прави България част от Световната обиколка на най-добрите филми от фестивала за планинарско кино  който се организира ежегодно в Банф, Канада.

Тази година фестивалът ще гостува в България на 23 и 24 Февруари, като прожекциите ще се състоят в Cinema City, Парадайз Мол. Програмата ще покаже 14 филма, свързани с приключения, непознати култури и любимата планина.

Всяка година след провеждането му в Банф, Канада, филмите финалисти тръгват на Световна обиколка. С планирани спирки в около 550 общности и повече от 40 страни по целия свят, Световното турне на Банф празнува невероятните постижения в разказването на истории и правенето на филми за природата и спортовете на открито по целия свят!

През 2022 България отново ще е част от тази обиколка, като в рамките на две фестивални вечери, в София, ще бъдат излъчени 14 ленти, представящи забележителни истории, идващи от далечни земи и носещи духа на планината и свободата!

Програмата на фестивала е пъстра комбинация от приключения сред природата, срещи с непознати култури, анализиране на актуални екологични проблеми и любимите аутдор спортове! Ски, планинско колоездене, скално катерене, пътешествия до невероятни места – само част от света, в който ще навлязат зрителите по време на Banff Centre Mountain Film Festival WT.

Повече за събитието може да разберете в официалната му Facebook страница.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.