Шест филмови премиери, четирима френски гости и нова локация в Дни на предизвикателствата 2022

16-тото издание ще е между 29 и 31 март в кино Люмиер

0
 

Сподели

Shares

След две дълги години непланирана пауза Дни на предизвикателствата се завръщат! Фестивалът за екстремни спортове, туризъм и активен начин на живот ще се проведе за 16-ти път в кино Люмиер между 29 и 31 март в кино Люмиер.

Билетите за събитието са вече в продажба ексклузивно в магазини “Стената” и онлайн тук.

Едно от най-утвърдените и най-обичаните събития сред аутдор общността, съчетаващо приключенско кино, презентации и интерактивни работилници, в настоящото си издание ще предложи цели 6 филмови премиери, четирима специални гости от Франция, практическа сесия от Академия Първа помощ и още много . Добре познатият и на българските катерачи – Антоан Льо Менестрел – име от световна величина, ще видим не само на живо и на екран с филма ESCALADE LIBEREE, но и в действие – като главно действащо лице в един изключително атрактивен спектакъл в градска среда.  Освен него очакваме режисьора и журналист Кристоф Райлат, филмовия продуцент Лус Харди и алпиниста – режисьор Бертран Делапиер, които ще представят свои премиерни за България заглавия.

Централно място в програмата на тазгодишните “Дни на предизвикателствата” заема хитовият The Alpinist от 2020 г. на режисьора Питър Мортимър, незабравим документален филм за свободолюбивия канадски катерач Марк-Андре Льоклерк, изживял живота си пълноценно, отдаден на екстремните опасности на свободното соло. Премиерно ще можем да гледаме и LISTE: EVERYTHING OR NOTHING феноменален филм от 2021 г. за екстремни ски в Перу, Хималаите и Каракорум c Джеръми Хайц.

Veselin Ovcharov and Geroge Schoonraad perform during Checkpoint South Africa in Cape Winelands, South Africa on January 6, 2021//SI202103020146//RBMN / Veso Ovcharov And Nicola Abadjiev / 2021 / Checkpoint South Africa//[D, Ivaylo Donchev, Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool]

За радост на любителите на зимните спортове на голям екран ще бъде показан SOLVING FOR Z: A CALCULUS OF RISK – изключителен ски филм за риска, за загубените приятели и смисъла. Ще видим и ски класиката  All I Can, както и красивата снежна ода на Виктор Троянов “Зима”, обръщаща внимание върху сериозността на климатичните промени. Все по-бързо увеличаващата се общност на ултрамаратонците ще може да види годишните обзори на най-атрактивните състезания у нас – триатлонът Лъвско сърце, емблематичните Пирин Ултра и Дунав Ултра, Байк и рън за Чепън. Феновете на парапланеризма ще се насладят на Весо Овчаров в Намибия Checkpoint South Africa, а за байкърите е отредена приятна порция екстремизъм с CHASING THE YETI в Бутан и Red Bull Bike The Balkan по билото на Стара планина.

Иво Нинов

Две дългоочаквани презентации блестят в програмата на 16-тите Дни на предизвикателствата: Стефан и Максим Иванови ще представят на сцената своята епична експедиция “Неверест”, в която със самоделна гребна лодка преминават Атлантическия океан и с която записват цели два рекорда “Гинес”. Феновете на катеренето пък ще затаят дъх с  Иво Нинов – Германеца, който е подготвил вълнуващ разказ за живота си през последните 30 години – пътешествия от Амазония до Хималаите за  катерене, wing suite летене, BASE jumping, парапланеризъм, сърф, кайт сърф, изкачване на девствени кули и стени на 5 континента.

И още едно премиерно заглавие LES HEURES SUSPENDUES, в което катерене и философия се срещат по един неповторим артистичен начин, а в ролите са френската звезда в катеренето Стефани Боде и френският философ и пътешественик Силвен Тейсон.

Официални партньори на 16-тите Дни на предизвикателствата през 2022 г. са Френски културен институт, Nissan България и Walltopia.

Програмата може да бъде разгледана в официалният сайт на събитието, както и в социалните и канали във Facebook и Instagram.  

Neverest

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.