61-ва международна колоездачна обиколка

0


Дата на събитието: 10.09.2011

Сподели

Shares

61-вата Международна колоездачна обиколка на България за първи път в своята история ще стартира с атрактивен 1,5-километров пролог в центъра на София в 18.30 часа пред храм-паметник „Александър Невски“.

МКОБ

Родният тур е четвъртата най-стара велообиколка в света (от 1924 г.). Тази година тя ще започне на 10 септември и ще завърши на 18 септември в Тетевен. Общата дължина на трасето е около 1300 километра, като по време на шестия етап – на 15 септември, от Карнобат до Казанлък ще бъде преминат 83-хилядния километър в историята на състезанието.

Надпреварата ще се състои от девет етапа и ще бъде с награден фонд 32 000 лева. Турът е с коефициент 2,2 и ще бъде кръг от Световната купа. В него ще вземат участие 21 отбора от 17 страни. Председателят на БКС Венелин Хубенов обяви, че първоначално са подадени заявки за участие от 44 отбора, но организаторите са били принудени да ги редуцират до 21 от съображения за сигурност и заради изискванията на Международния колоездачен съюз.

България ще бъде представена от два отбора – „Цар Симеон 1898“ (Пловдив) и КК „Несебър“, като четирикратният победител на Обиколката, Ивайло Габровски ще кара за отбора на „Несебър”. Родните асове Даниел Петров, Светослав Чанлиев и Евгени Балев пък ще се състезават за “Коня Торку Шекерспор-Вивело” (Троян), който обаче е с турски лиценз.

В регионалния отбор на Франция, воден от носителя на 3 титли Христо Зайков, ще кара националът Николай Михайлов. Родният тур ще носи точки за квоти за Олимпийските игри в Лондон догодина, както и за световната ранглиста при мъжете.

Официалното откриване е на 10 септември в 18.00 часа.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.