52 смелчаци за второто издание на XCO Adventure Cup

0


Дата на събитието: 23.09.2011

Сподели

Shares

26 отбора от по двама души ще участват във второто издание на XCo Adventure Cup – екстремното състезание на България. Това стана ясно след изтичането на срока за регистрация в дръзката планинска надпревара. Очаква се тази година тя да надмине по интерес и сложност първото си издание, което привлече множество фенове на спортовете на открито в курорта Боровец.

XCO Adventure Race 2011

Стартът на тазгодишното състезание ще бъде даден на 23 септември в София, а участниците ще трябва да преминат изключително дръзко трасе – над 130 км, през три планини, в рамките на 2 дни, до 25 септември. Трекинг, колоездене, бягане, спускане на рапели, скално катерене, ориентиране и издръжливост ще са предизвикателствата пред екипите. Те ще бивакуват на открито в специално изградена зона в средата на маршрута.

Финалът ще бъде в известна историческа местност, но подробностите за трасето се пазят в тайна до старта. За организацията се грижат над 20 души, като за успешното и коректно провеждане на състезанието са ангажирани още: съдийски екип от професионални алпинисти, спасители с дългогодишен опит и водещи български фотографи в спортовете на открито.

XCo Adventure Cup възстановява екстремните планински състезания от Adventure Race тип в България. В световен мащаб тези състезания са изключително популярни – емблематични примери са Discovery Eco Challenge, Abu Dhabi Adventure Challenge, XTerra. Миналата година победители в оспорвания финал на състезанието у нас станаха ориентировачите Кирил Николов и Иван Сираков, които превзеха трасето от над 100 км за 12 часа и 40 минути.

Основни спонсори на проявата в края на септември ще са водещи марки, производители на екипировка за екстремни спортове: Silva, Gerber, Scarpa, Smartwool, Ryders, GoPro, DirectAlpine, Ortik, BlueIce.

Тазгодишния регламент за участие, както и снимки от XCo Adventure Cup 2010 можете да намерите на страницата на състезанието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.