Състезателният сезона на 11-годишната Радостина Славова

Първи впечатления от новата ѝ дъска LIB-TECH, осигурена от AquaMatrix!

0
 

Сподели

Shares

Месец преди състезателния сезон на младата надежда на българският сноуборд-Радостина Славова, се срещаме с нея да я поразпитаме повече за него и за новата дъска, с която ще кара тази зима – Lib-Tech 2021 DYNASWORD и автомати Bent Metal Joint, осигурени от AquaMatrix.

Къде тренираш тази година?

Тази година тренировките ми ще бъдат предимно на к.к. Боровец. Надяваме се да има и добри условия и Fun Park на к.к. Мальовица. Всяка година треньорите планират различни изяви на локациите, на които има състезания.

Колко често тренирате?

Тренировките ни са всеки ден сутрин и вечер, като се провеждат по програма, съобразена от треньорите.

Снимка: личен архив

Как съчетаваш тренировки и учене?

Тренировките отнемат много време, но и училището е важно, затова полагам допълнителни усилия. Онлайн обучението, заради пандемията, за мен беше полезно, и ми помогна да съчетавам успешно и спорта, и ученето. Разбира се, много важно е, че и родителите ми ме подкрепят в тези начинания.

Какъв е календарът на състезанията?

През сезона почти всяка седмица има състезания, а аз се състезавам във всички дисциплини – Гигантски слалом (GS), слалом (SL) слоупстайл (SBS) биг еър (BA), бордъркрос (SBX). Те започват от февруари месец:

  • 1.02.2022г.-GS-купа Мальовица1
  • 2.02.2022г.-SL-купа Бороборд
  • 7.02.2022г.-GS,SL-държавно първенство-Мальовица
  • 8.02.2022г.-GS,SL-купа Мальовица2
  • 12.02.2022г.-SBS,BA-държавно първенство-Осогово
  • 13.02.2022г.-SBS,BA-държавно първенство-Осогово
  • 5.03.-06.03.2022г.-SBX-купа Блейд-Витоша
  • 14.03.2022.г.-SBS-купа Бороборд-Мальовица
  • 15.03.2022г.-SBS-купа Мальовица3
  • 23.03.-24.03.2022г.-държавно по SBX-Витоша
  • 26.03.2022г.-SL-купа Амерспорт-Пампорово
  • 27.03.2022г.-SL-купа Радо Янков-Пампорово

Надявам се да имам възможност да участвам и на състезания в чужбина. Миналата година участвах в надпревара в Македония, щяхме да ходим и в Австрия, но заради пандемията, пътуването отпадна.

Снимка: личен архив

Какви са целите ти за този сезон?

За този сезон имам големи планове –  да бъда на най-високото стъпало във всички дисциплини. Искам да съм по-добра състезателка от миналата година, затова съм готова да тренирам много. Както всяко трениращо дете бих искала да бъда победител, но разбира се всичко зависи от това колко съм подготвена.

Надявам се да бъда здрава, а когато съм здрава ще мога да постигна целите, които сме си поставили с трениьорите ми – Христо и Константин Ахтаподови.

Караш с нова дъска? Разкажи ни за нея.

От тази година във фрийстайл дисциплините ще карам с дъска Lib-Tech 2021 DYNASWORD и автомати Bent Metal Joint осигурени от AquaMatrix, които са ми спонсори. За което много благодаря!

Преди старта на сезона трябваше да сменя старата дъска, защото вече ми беше малка. Много исках пак да карам Lip-Tech, защото предишната ми дъска пак беше такава и много си я харесвах. Това беше първият детски модел на марката. Сега новата е още по-яка, формата и е Banana (C3), има Magne-Traction®, много е лека и изключително бърза. А и страхотната картинка на Йети също ме спечели!

Aвтоматите ми ги препоръчаха от AquaMatrix, висок клас – изключително леки са, издържат на много ниски темепратури и с тях успявам, наистина да се свържа с дъската.

На тази дъска и с тези автомати съм доста стабилна и сигурна. Изпълнението на трикове с нея се получава с лекота.

Специални благодарности на Lib-Tech, Bent Metal и AquaMatrix за подкрепата на българските надежди в сноуборда! Продуктите на Lib-Tech и Bent Metal  може да намерите в онлайн магазина на АquaMatrix или във физическия им обект в гр.София, ул. „Зелена Поляна“ 8А.

Снимка: личен архив

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.