Цени в зимните ни ски курорти за сезон 2021/2022 (част първа)

0
 

Сподели

Shares
Боровец - фрийрайд зони
Снимка: Виктор Троянов

От днес зимата официално идва, а ние откриваме сезона из родните курорти като събраме на едно място някои основните ски и сноуборд зони. Тъй като всички се вълнуваме от актуалните цени за ски лифтовете и промените им през тази зима, направихме списък за предстоящия сезон 2021/2022.

ВИТОША

Тази година сезонът на Витоша започва на 24-ти декември с отваряне на пистите за дневно каране, а от 27-ми декември ще може да караме и нощно.

Новото този сезон е смяната на въжетата на Лале 2 и ремонта на лифт Черни връх, което предполага по-често работене на горната част на планината.

Цени за предстоящия сезон 2021/2022:

  • Дневна карта- 45лв
  • Нощна карта – 40лв
  • Сезонна карта – 600лв (включваща и нощно каране)
  • Сезонна карта за делнични дни – 500лв
  • Семейни карти, карта за родител с дете/деца.

Витоша X Lines 2018

К.к МАЛЬОВИЦА

За пълноценни ски преживявания тази година новото на Мальовица е възможността за нощното каране ! Вече можем да се наслаждаваме на спускания под звездите на всички писти на територията на ски зоната.

Нощно на Мальовица
Нощно на Мальовица

Ново осветление е поставено на писта Ръждавица, Улеят и Стената, както и по трасето на Голямата паничка и Котвата, което допълва досега съществуващото на Меча поляна!

Цени за предстоящия сезон 2021/2022:

БОРОВЕЦ

Първият курорт ни посреща без особени промени в цените, спрямо миналата година като новото е, че лифт картата вече може да си я зареждате и онлайн. На разположение за посетителите на курорта е и ФЪН парк Боровец, който тази година работи от старта на сезона.

Цени за предстоящия сезон 2021/2022:

ПАМПОРОВО

Ски зона Пампорово включва около 60 км писти за ски, сноуборд, места за спускане с шейни и фрирайд, както и пътища за ски бягане. Пистите в курорта са подходящи за хора на всякаква възраст и с различни възможности за каране.

Към момента са отворени 8 лифта и 10 ски писти, на които може да практикувате любимите си зимни спортове.
Ски зона Мечи Чал стартира на 23.12.

Цени за предстоящия сезон 2021/2022:

След 28-ми декември цените и на двете ски зони се променят, както следва:

БАНСКО

Новият сезон в Банско бе открит на 18-ти декември с промоционални карти за лифта от 20лв през целия ден. През другото време цените търпят промени, спрямо миналата година.

Цени за предстоящия сезон 2021/2022:

БЕЗБОГ/ДОБРИНИЩЕ

Няма съществени промени тук, а лифтът ще работи със старото работно време от 8:30 до 16:00 часа. Напомняме, че през зимния сезон единствения начин да се достигне до хижа Безбог е чрез ползването на седалковия лифт. Няма проходим път с кола, затова всички желаещи да се качат на хижата, трябва да се съобразят с фиксираното работно време на лифта!

Цени за предстоящия сезон 2021/2022:

 

СКИ ПАРК „КАРТАЛА“/БЛАГОЕВГРАД

На 24 декември ще бъде открит ски сезонът в Ски парк „Картала“ над Благоевград. От тази година той разполага и с оръдия за изкуствен сняг.

Цени за предстоящият сезон 2021/2022:

Facebook/ Ски парк Картала

СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА/ПАНИЧИЩЕ 

Ски писти “Пионерска”, “Рилски езера” и “Бекяра” ще работят без изключениеОт 1 декември въжената линия линия възобновява работата си през всички дни от седмицата със зимното работно време от 9.00 до 16.30 часа.

 

         Очаквайте още алтернативни ски зони катo х.Плевен, Осогово, х. Узана и др.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.