Включи се в кампанията „3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха“

Кампанията помага на деца със специални нужди да изкачат своите върхове!

0
 

Сподели

Shares

Вярваме, че всяко дете има право да види планината отблизо и да изкачи своите върхове, независимо от неговото здравословно състояние или социален статут. Тази наша вяра ни кара да застанем зад кампанията 3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха“, чиято цел е да покаже на децата със специални нужди, че няма невъзможни неща.

Организирана от фондация КОНКОРДИЯ България, дарителския проект цели да събере сумата от 2700 лв., с които да направи реалност достигането до няколко върха в български планини от деца в риск в Дневен център «Посока» Фондацията. Върховете, които мечтаят да изкачат заедно с тях са Черни връх, Мусала и Ком.

„За първи път видях Мартин точно при постъпването му при нас. Изкачването му по стълбите на нашия социален център изглеждаше мъчително, почти невъзможно. Трудността му да се движи бе резултат от тежкото бреме, което понасяха крехките му рамене. Едно несигурно дете, което не знаеше дали да се довери и на кого…

Днес стоя пред стената за катерене и се удивлявам на същия този смел Мартин, който катери заедно със своя треньор, доверил му се напълно. Същият този смел Мартин, който само преди година изкачи най-трудните стъпала в живота си, днес преодолява затрудненията и върви уверено нагоре към своите върхове.“, споделя инциаторът на кампанията Зорница Симеонова.

Децата, които подкрепяме в Дневния ни център са със шарени и тежки съдби. Някои от тях са с родители, които имат нужда от подкрепа за отглеждането на децата им. Други идват просто за да се изкъпят, защото нямат баня. Трети творят в нашето арт ателие. Именно в него преди време няколко деца създадоха прекрасни рисунки на планински върхове. Без никога да са ги виждали, само благодарение на въображението си, разказите на колегите ми за планините и явно заради мечтата им да погледнат отгоре.“ добавя.

С преходите в планините и изкачването на трите върха Мусала, Черни връх и Ком целта на Фондацията е да събудят у децата желанието да правят вълнуващи неща, да поставят и постигат целите си и да не се страхуват от това.

„Промяната, която ще постигнем в децата е осъзнаването, че изкачването до тези върхове е само крайната цел на всеки преход. По-важен е извървеният път до там и обратно, а именно:

Ставането от сън навреме, приемането на предизвикателството да бъдеш различен, желанието да направиш нещо вълнуващо и невъзможно в очите на другите, да преодолееш трудностите си и да постигнеш целта си!

Включи се в кампанията „3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха“ и помогни на децата да изкачат своите върхове тук. 

Подкрепете кампанията и с дарителски SMS с текст DMS VARHOVE на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.