Победа за Силченко, титла за Хънт

0
 

Сподели

Shares

Артем Силченко спечели последното за 2011 г. състезание от сериите Red Bull Cliff Diving в Ялта (Украйна). Руснакът приключи надпреварата с над 50 точки аванс пред Гари Хънт. Британецът обаче не загуби нищо, тъй като си бе осигурил титлата кръг предсрочно и то за втора поредна година.

Gary Hunt - Action / Photocredit: (c) Ray Demski / Red Bull Cliff Diving

Във финалния за сезона кръг участниците в световните серии Red Bull Cliff Diving трябваше да се справят с не по-малко предизвикателство от обичайно. Скоковете отново бяха от платформа на 27 метра височина, поставена на скалите под украинския замък Лястовиче гнездо. По време на самото състезание настъпиха сериозни обрати. В крайна сметка на подиума стъпиха традиционно силно представящите се тази година Артем Силченко, Гари Хънт и Михал Навратил.

Припомняйки си цялата 2011 г., за седем старта видяхме трима различни победители – Орландо Дюк (контузи се след второто състезание), Гари Хънт и Артем Силченко. Преди да се сдобие с първо място обаче руснакът приключи четири състезания на втора позиция. Затова бе силно мотивиран да спечели в Украйна и призна, че за да се концентрира дори не е гледал последния скок на Гари Хънт. От друга страна Силченко пропусна кръга в Мексико заради усложнения с полета си. Ако това не се бе случило, можеше да бъде още по-сериозна конкуренция на Хънт.

За останалите скачачи състезанието в Украйна бе също важно с оглед на факта, че тези в топ 6 се класират автоматично за участие в сериите RBCD през следващия сезон. Всички останали, плюс подбрани нови претенденти, отиват на квалификации за другите 6 места в шампионата.

„Сезонът свърши, но сега с нетърпение очакваме новините около календара за догодина, както и поканите до конкретни скачачи за квалификациите“ – коментира българинът Тодор Спасов. – „Аз лично се надявам да попадна в списъка на организаторите и да съм един от борещите се в квалификациите.“

Така, след серията изпитания през сезон 2011, освен чисто състезателни и: евакуация от цунами в първия кръг на Великденските острови, вятър с 60 км/ч на Ла Рошел във Франция, гръмотевичната буря в Бостън, САЩ, сезонът приключи на брега на Черно море.

Ето и едно видео, което ще ви покаже повече по въпроса:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.