Сноубордистът Марко Грилич загина при инцидент в Австрия

Той беше един от най-успешните словенски сноубордисти

0
 

Сподели

Shares
Снимка:whitelines.com

Един от най-успешните словенски сноубордисти – Марко Грилич загина при инцидент със сноуборд в австрийския ски курорт Зьолден. Той бил част от снимачен екип, който инспектирал мястото за заснемане за филм, когато паднал и ударил главата си в заснежен камък в затворена част от курорта.

Според австрийската агенция APA, Грилич паднал, докато се е спускал по заснежен склон,  докато екипът на филма се е подготвял да заснеме сцена. От полицията съобщават, че 38-годишният сноубордист не е бил с каска. Той загубил равновесие и ударил главата си в заснежен камък.

Придружаващият екип се опитал да го реанимира, но безуспешно. Въпреки краткото време, за което успява да дойде медицинската помощ вече било късно, съобщава АПА.

Снимка:Miles Holden/Red Bull

Грилич се смяташе за един от най-добрите словенски сноубордисти във фрийстайла. Той има четири участия в Световната купа. През последните години той заснема множество видеа за зимния спорт и го популяризира все повече сред младежта, като същевременно рекламно лице на няколко спортни марки, пише 24ur.

През 2016 г., сноубордистът претърпява сериозна травма на гърба, при карането си в Австрия. За щастие успява бързо да се възстанови и да се върне към сноуборда. За това инцидент, Грилич казва:

„Карах сноуборд с ангелите.“

Той оставя съпругата си Нина, която е бременна с третото им дете, и две малки деца, съобщава порталът N1.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.