63-годишен мъж успя да завърши ултрамаратона Спартатлон за рекордния 23-ти път

Хуберт Карл го направи за по-малко от 36 часа!

0
 

Сподели

Shares
Снимка:hubertkarl-neu.de

Ако има човек, който може да ни мотивира да бягаме и да не се отказваме от това си занимание, то това е Хуберт Карл от Германия. 63-годишният немец не зачита думата „отказване“ и това най-силно си пролича в неговото 23 участие в едно от най-трудните състезания в света – ултрамаратонът Спартатлон.

В началото на октомври тази година Хуберт успя да пробяга цели 246 километра от Атина до Спарта и то за по-малко от 36 часа.

Ултрамаратонецът от Цайл ам Майн (окръг Хасберге) пресече финалната линия, след 35 часа и 42 минути. Това прави 63-годишният мъж единственият атлет в света, който успешно е завършвал цели 23 пъти състезанието за свръхиздръжливост в Гърция.

Снимка:hubertkarl-neu.de

„Благодарен съм и щастлив, само щастлив“, пише Карл в Instagram след състезанието.

Той изминава първия участък от маршрута – от Атина до Коринт – за по-малко от девет часа и половина. По време на подготовката си в Нюрнберг, Хуберт Карл се справя с това разстояние за девет часа и три минути. В тренировките за Спартатлон атлетът никога не е бягал повече от 80 километра.

Последните километри в такъв формат са най-трудни. Здравата психика е най-важна, за да завършиш“, споделя още.

Снимка:hubertkarl-neu.de

Обиколил земното кълбо няколко пъти, Карл е пробягал повече от 180 000 километра в живота си досега – с други думи, повече от четири пъти и половина около света. 63-годишният мъж е успял да завърши 137 ултрамаратона. Най-дългото му бягане досега е „Бягането на мира“ през 1996 г. в Япония. По това време на ултрамаратонеца му трябват 85 часа за 457-те километра от Хирошима до Нагасаки. 

Снимка:hubertkarl-neu.de

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.