Fjällräven с подобрения в емблематичната си серия Expedition

Шведският експерт не спира с иновациите в търсене на екипировка, с която да забравим за студеното време

0
 

Сподели

Shares
Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Щом дърветата почнат да губят своята цветна окраска и вятърът почне да хапе по типично зимен начин, то това означава само едно нещо: зимата идва! Стане ли въпрос за студ сякаш няма универсално решение. Различните дейности на открито изискват различни якета с различни нива на изолация. Но спасението се намира в лицето на един шведски бранд, който със сигурност знае как правилно да се бори с минусовите температури. Разбирайки нуждите на хората от различни видове изолиращи дрехи, Fjällräven разраства своето емблематично яке Expedition в цяла серия за защита от студено време, която осигурява функционална топлина във всяка ситуация, така че никога повече няма да ви бъде студено.

Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Наследството на една легенда

Оригиналното яке Expedition Down е родено по време на студена зимна експедиция в Северна Швеция преди почти 50 години. Основателят на Fjällräven Оке Нордин измръзва, прекарвайки нощта в ръчно изкопана снежна яма. Тогава той си обещава, че щом нощта приключи, ще разработи яке, което да направи невъзможно усещането за студ. Реализацията на това обещание е именно якето Expedition Down, което е направено от две якета, зашити заедно, за да се намали загубата на топлина дори в най-студените условия.

Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Както винаги при продуктите на Fjällräven, пухът в серията Expedition е в съответствие с инициативата на марката Down Promise. Създадена през 2014г., с Down Promise феновете на марката могат да бъдат сигурни, тъй като пухът е проследим до ниво ферма, защото марката работи само с един доставчик. Това минимизира риска, улеснява надзора и гарантира, че пухът е с най-високо качество.

Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Цялата серия е изработена с мисъл за бъдещето, тъй като в своята есенция марката иска да предлага на природните ентусиасти решения за екипировка, която ще им служи в продължение на години, но няма да навреди на любимата им природа.

Дизайнерът на Fjällräven Джеймс Лий споделя:

„Устойчивостта е приоритет за нас, така че работихме усилено, за да гарантираме, че новата серия Expedition ще отговаря на стандартите ни и в това отношение. Искахме да предложим повече гъвкавост в нашия асортимент, спазвайки нашите високи стандарти за устойчивост, като в същото време отдаваме почит на нашата история“.

Fjällräven
Снимка:Fjällräven

„X-Lätt“: Името казва всичко.

Дори и да не говорите шведски, вероятно не е много трудно да отгатнете какво е значението на името „X-Lätt“. Това означава „допълнителна лекота“ и точно такова е якето Expedition X-Lätt.

Най-лекото изолиращо яке от серията Expedition е идеално за студените дни, в които  имате нужда от малко повече топлина, която трудно ще откриете при класическите shell якета. Expedition X-Lätt в размер М при мъжете тежи около 300 g, а в размер S при жените то е едва 280 g. Освен това синтетичната изолация запазва своите затоплящи свойства дори когато е влажна. Корпусът и подплатата на якето са изработени от 100% рециклиран полиамид, което прави якето леко и лесно за сгъване. Тази функция прави Expedition X-Lätt особено идеално като среден слой при студени зимни приключения или когато се носи самостоятелно през (относително) по-топлите дни.

Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Може да откриете моделите от серията Expedition на Fjällräven в магазина на марката в The Mall, етаж 0 или на официалният сайт на марката за България. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.