Доброволци събраха повече от 70 чувала отпадъци край Синеморец

Акцията се проведе по случай Международният ден на Черно море

0
 

Сподели

Shares
Синеморец
Снимка:Surfrider Foundation Sofia

По случай Международният ден на Черно море, доброволци от цялата страна почистиха дивите плажове в района на Синеморец. Акцията се проведе между 30 и 31 октомври и бе организарана със съдействието на Народно читалище „Синева – 2020″, с. Синеморец, сдружение “За Земята“ и Surfrider Foundation Sofia.

За двата дни доброволците успяха да съберат повече от 70 чувала отпадъци. Сред боклуците най-чести били пластмаси, бутилки, кърпички, фасове, маски за еднократна употреба и дори цял хладилник.

Синеморец
Снимка:Surfrider Foundation Sofia

Според доклад на Грийнпийс 80% от отпадъците в океана идват от сушата. Повечето от тях са за еднократна употреба – пластмасови прибори, чашки, найлонови торбички, бутилки…Всички те, за съжаление за трудно разградими и остават в Световния океан години наред, попадат в живи организми и изправят човечеството пред огромна екокатастрофа.

Решението?

Заедно да се включваме в повече такива инициативи и да ограничим изцяло употребата на пластмасови изделия за еднократна употреба, да събираме отпадъците си отделно, да рециклираме в името на един по-чист свят!

Синеморец
Снимка:Surfrider Foundation Sofia

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.