81-годишен мъж изкачва 282 от най-високите върхове в Шотландия в името на любовта си

До този момент Ник е изкачил 177 върха ...

0
 

Сподели

Shares
 REUTERS/Russell Cheyne
Снимка: REUTERS/Russell Cheyne

Много пъти сме ви разказвали за мъже и жени вече в разцвета на своя живот, за които възрастта е само цифра. Такъв е случаят и с 81-годишния Ник Гардън, който решава да изкачи 282 от най-високите върхове в Шотландия в рамките на 1200 дни. Чудите защо го прави? В името на любовта.

Ник и съпругата му Джанет се местят от преградията на Англия в отдалечените шотладски планини преди 30 години, непосредствено след като се срещнали и открили любовта един в друг. Преди две години обаче, се жена му е диагностицирана с болестта на Алцхаймер и се нуждае от 24-часова грижа, която е непосилна за Гарднър. Тогава вместо да се поддаде на болката, предпиема предизвикателство, което по-късно от лично се превръща в кауза с хиляди последователи.

 

REUTERS/Russell Cheyne
Снимка: REUTERS/Russell Cheyne

Когато Джанет се влоши, не знаех какво да правя. Знаех, че трябва да бъде под наблюдение в болница, но това ме съсипа. Свикнали сме постоянно да бъдем заедно,  през всичките 24 часа, 7 дни в седмицата в продължение на 30 години. И един ден този човек, твоята сродна душа, я няма.“, споделя Ник.

Катеренето ми даде възможност да продължа напред. Да се фокусирам върху нещо. Ако не бях се заел с него, щях да имам сериозни проблеми с психиката“.

REUTERS/Russell Cheyne
Снимка: REUTERS/Russell Cheyne

Задачата, която си катерачът си поставя е да изкачи всичките 282 от върховете над 900 м за 1200 дни. До сега е успял да изкачи цели 177. В чест на Джанет той събира пари за благотворителните организации Alzheimer Scotland и Кралското общество за остеопороза.

Преди това Ник не се е занимавал с катерене.

„До преди тази кауза съм се качвал може би на три върха преди това. Затова и по време на катеренията ми, често разговарям с алпинисти и ги питам за съвети. Разказвам им историята си и така събирам последователи за каузата си.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.