Катерачен гидовник: „Sea Breeze“, Гърция

С Поли Петрова и екипът и отиваме чак до Гърция, за да се катерим!

0
 

Сподели

Shares

 

катерачен гидовник
Арис катери в сектора стената с „Джобовете“/ снимка: Поли Петрова

Проектът на Поли Петрова, озаглавен To The Crag/Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, а отскоро и извън нея, към които да се отправим в следващия удобен момент.

След като ви показахме вече две от трите видеа за катерене в Гърция, се отправяме към третия обект – „Морски бриз“. Той е много популярен, с прекрасни гледки и изключително къс подход.

Има четири сектора: „Бяло вино“, „Големият каньон“, стената с „Джобовете “ и „Морски бриз „.

„Този обект има един единтствен мултипич с много докосваща история. Срещнахме се с Арис Теодорополус, който ни я разказва към края на видеото“, споделя Поли.

с Пол от Регенсбург/ снимка:Арис Теодорополус@

Историята е, че с него се свързва един джентълмен от Германия и го моли да му помогне да отворят лесен мултипич. Пол никога не е ковал маршрут, затова Арис Теодорополус и Клод Идо му помагат, закачат му въжетата, показват му как да чисти и да кове. След това Арис и Пол изкачват маршрута. Това е проектът на сърцето за Пол и го кръщават на града, в който е роден той.

катерачен гидовник
Арис и Пол/Арис Теодорополус@

Историята има малко сладко-солен край – години наред Пол праща картички до Арис и ходи да катери в Калимнос, но в един момент картичките престават. Минава време и Арис получава имейл: „Пол не можа да победи битката с рака“. Спомняйки си за своя приятел, Арис ни каза:

„Това е животът, но тук има един маршрут от душата на един много мил джентълмен, който всеки може да изкатери.“

Вижте видеото от обект „Морски бриз“ тук:

Идеята на проекта To The Crag/Към скалите е да документира катерачните обекти в страната, да промотира местните природни забележителности (има много!), да окуражи безопасното и етичното катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта и да подпомогнете правенето на нови епизоди (разходи за гориво, храна, екипировка), можете да го направите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.