Кал и мъгла в 10-ия „Байк и рън за Чепън“ – предизвикателство за най-смелите

Неблагоприятните условия не попречиха на безпроблемното протичане на събитието

0
 

Сподели

Shares

Кал, студ и дъжд бяха специалитетът на 10-ия „Байк и рън за Чепън“, провеждащ се всяка година край Драгоман и привличащ стотици бегачи и колоездачи с живописните си трасета в района на Чепън планина и Драгоманското блато. Откровено лошото време не попречи на организатори и участници да дадат най-доброто от себе си, за да може състезанието да протече гладко, без инциденти, с добро настроение и спортсменски дух.

Въпреки неблагоприятните атмосферни условия и решението в последния момент на Български колоездачен съюз да изключи надпреварата от годишното класиране на XCM сериите, в издание 2021 на „Байк и рън за Чепън“ участие взеха  413 състезатели. От 97 колоездачи в XCM категориите стартираха само 13, които се включиха заради удоволствието от карането, без възможност да завоюват точки.

Участието им показва кои са и най-смелите и заклети фенове на надпреварата – близо половината от всички регистрирали се 850 души, които при не по-вече от 5 градуса над нулата се пуснаха по изпъстрените с есенни багри склонове. В най-високите части на Чепън планина, около връх Петровски кръст видимостта отсъстваше почти изцяло, но трудностите още повече мотивираха състезателите да стигнат до финала – по-малко от 20 души не успяха да финишират.

KrisoK Photography

На пет подкрепителни пункта организатори и доброволци се грижиха неуморно за всички участници да има топли напитки и питателна храна. Още вкусна енергия от партньорите Harmonica, Sponser, „Енергия от ядки“ даваше сили на всички да продължат напред.

За първи път в историята на състезанието всички финиширали участници получиха юбилейни медали заедно с подарък – спортни мешки от Melon. Още много ваучери и предметни награди получиха призьорите в отделните категории както от IT компанията, така и от магазини „Стената“, Karcher, Doppelherz, Biofresh Cosmetics, „Енергия от ядки“, Sponser, MSM Sport, Skullcandy, Витошко лале. 

След края на състезанието Karcher имаха доста работа по почистване на колелетата, а  с поддържането на изправността им по време на надпреварата се ангажираха от Epic Bike Shop. Логистиката преди, по време и след състезанието се извърши с високопроходимия автомобил Subaru Outback.

Прецизното времеизмерване по време на състезанието бе в ръцете на Racetiming.bg.

Резултатите на победителите и класирането на всички останали можете да разгледате тук.

Снимки: Krisok и Виктор Троянов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.