Катерачен гидовник: Кастели, Гърция

Поли Петрова ни води до ръба на скалата с новото си видео.

 
0

Сподели

Shares

 

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Проектът на Поли Петрова, озаглавен To The Crag/Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, а отскоро и извън нея, към които да се отправим в следващия удобен момент.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Това е второто видео от поредицата видеа от Калимнос. В него ще видите обект подходящ за целодневно катерене, перфектен за лятото. Маршрутите са между 5ц+ до 7б+, катеренето и залезите от този обект са невероятни.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Обектът се намира на мъничък полуостров с хълмче, където има останки от Византийска стена. Преди там е имало крепост, която е oтбранявала прехода между Калимнос и близкия остров Телендос през 10ти век. След това е била изоставена. В това видео ще видите 3 от 4те сектора, както и различни машрути и се надяваме да се пренесете в Калимнос гледайки го.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

“Едно от най-яките неща в Калимнос е, че катеренето е достъпно за всички. Маршртите са прекрасни и добре обезопасени и можете да видите хора, които катерят в по-ниските категории, но те не са по-малко катерачи от тези, които елитните 8ци или 9ки.  Сякаш го няма елитизъм –  “Ако не катериш над 7а+ значи не си катерач”. Щом си на скалите и се забавляваш всичко е точно”, споделя Поли.

А ето и видеото от скалите на Кастели:

Идеята на проекта To The Crag/Към скалите е да документира катерачните обекти в страната и извън нея, да промотира местните природни забележителности (има много!), да окуражи безопасното и етичното катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта и да подпомогнете правенето на нови епизоди (разходи за гориво, храна, екипировка), можете да го направите тук.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.