Катерачен гидовник: Кастели, Гърция

Поли Петрова ни води до ръба на скалата с новото си видео.

0
 

Сподели

Shares

 

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Проектът на Поли Петрова, озаглавен To The Crag/Към скалите, продължава да се развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, а отскоро и извън нея, към които да се отправим в следващия удобен момент.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Това е второто видео от поредицата за Калимнос. В него ще видите обект, подходящ за целодневно катерене, перфектен за лятото. Маршрутите са с категории на трудност от 5с+ до 7b+, a катеренето и залезите от този обект са невероятни.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Намира се на мъничък полуостров с хълмче, където има останки от Византийска стена. Преди там е имало крепост, която е oтбранявала прехода между Калимнос и близкия остров Телендос през X век. След това е била изоставена. В това видео ще видите 3 от 4-те сектора, както и различни машрути, и се надяваме, гледайки го, да удпеете да се пренесете в Калимнос.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

„Едно от най-яките неща там е, че катеренето е достъпно за всички. Маршртите са прекрасни и добре обезопасени. Можете да видите хора, които катерят по-ниските категории, но те не са по-малко катерачи от онези, с елитните осмици и деветки.  Сякаш го няма това: „Ако не катериш над 7а+, значи не си катерач“. Щом си на скалите и се забавляваш, всичко е точно“, споделя Поли.

А ето и видеото от скалите на Кастели:

Идеята на проекта To The Crag/Към скалите е да документира катерачните обекти в страната и извън нея, да промотира местните природни забележителности (има много!), да окуражи безопасното и етичното катерене, намалявайки до минимум човешкия отпечатък по скалните обекти. Ако искате да се включите във финансирането на проекта и да подпомогнете правенето на нови епизоди (разходи за гориво, храна, екипировка), можете да го направите тук.

катерачен гидовник
Снимки: Поли Петрова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.