850 бегачи и колоездачи стартират в десетия юбилеен
 „Байк и рън за Чепън“ тази събота в Драгоман

Седмица преди старта капацитетът на състезанието е запълнен!

0
 

Сподели

Shares
байк и рън за чепън
Снимка: Добрин Минков

Рекорден брой състезатели се регистрираха за участие в тазгодишния „Байк и рън за Чепън“. 850 бегачи и колоездачи ще застанат на старта в десетото юбилейно издание на надпреварата в Драгоман тази събота, 16 октомври в Драгоман. Те ще се състезават в дисциплините Бягане – 12 км до върха и обратно, бягане или колоездене 23 или 44 км , Чепън Скай и Дуатлон 23+23 км. Маркировката на трасетата се осъществява с маркировъчни колчета, с помощта на високопроходим автомобил Subaru.

За втори път „Байк и рън за Чепън“ се провежда през есента след отлагания поради извънредните противоепидемични мерки. Състезанието ще се проведе при спазване на всички предписания на Министерство на здравеопазването за събития на открито. А заради продължаващия строеж на автомагистрала „Европа“ е изместено времеизмерването на север от международния път, на около 500 м от площада, поради което участниците ще тръгват в пакет от площада и, съпроводени от полицията, ще достигат до зоната на времеизмерване, откъдето ще са стартовете.

байк и рън за чепън
байк и рън за чепън

5 подкрепителни пункта ще бъдат на разположение на състезателите. Там те ще могат да „презаредят батериите“ с вкусни блага, някои любезно предоставени от партньорите. Отделно, на площада пред Общината ще има шатри на Harmonica, Doppelherz, Sponser и „Енергия от ядки“, където състезателите и посетителите ще могат да опитат нови вкусове и да получат допълнителна информация. Освен тях,  супер награди за призовите места и за томболата са приготвили и магазини „Стената“,  партньорите Melon, Karcher, Biofresh Cosmetics, Deuter, Sigg, Julbo, Витошко лале, MSM Sport.

За изправността на велосипедите ще се грижи Epic Bike Shop, а за почистването им – водоструйките на Karcher, които могат да бъдат тествани от най-бързо завърналите се колоездачи.

байк и рън за чепън
байк и рън за чепън

Под надслов „Адреналин с кауза 2“ юбилейният „Байк и рън за Чепън“ ще разшири усилията за опазване на природата в региона на Драгоман и Чепън планина. Миналата година, благодарение на участниците, бяха събрани и дарени над 3200 лв за възстановяване на инфраструктурата в Драгоманското блато след опустошителния пожар в защитения воден басейн. 5 лв от всяка такса тази година ще бъдат дарени за кампанията „Да съхраним вековните дървета на България“ на Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа „Балкани“. Целта е да се насочи вниманието към вековните дървета, които нямат институционална защита и са заплашени от унищожаване заради строежи, сеч или липса на инфомираност.

И в десетия празничен „Байк и рън за Чепън“ ще има усмихнато детско състезание с прекрасни награди. Както традицията повелява, специален вагон на БДЖ ще превози желаещите от София до старта в Драгоман.

байк и рън за чепън
Снимка: Добрин Минков

Всички участници получават в стартовите си пакети традиционната кърпа BUFF, произведена специално за състезанието по уникален дизайн на София Попйорданова и подарък от Harmonica, както и код за 20% отстъпка за продукти на Sponser. При пристигането си на площада всеки завършил ще получи специален юбилеен медал „Байк и Рън за Чепън“. Това се случва за първи път в историята на състезанието.

Пълната програма можете да видите тук

Байк и рън за Чепън в социалните мрежи може да откриете в официалната им страница във Facebook или в профила им в Инстаграм.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.