Витоша прие финалa на шампионата по спускане през уикенда

Въпреки дъжда и лошото време състезанието премина успешно и без сериозни инциденти

0
 

Сподели

Shares
Български колоездачни серии
Стивън Гатев/Снимка: Redbullcontentpool

През почивните дни Витоша прие финалa на шампионата по спускане. Състезанието по традиция е част от календара на Столичната община и се провежда с подкрепата на фондация „София – Европейска столица на спорта“.

Въпреки лошото време и тежките условия, пред които участниците бяха изправени, събитието премина успешно и без сериозни инциденти. В надпреварата се включиха някои от най-добрите родни колоездачи от всички краища на страната, а за повечето участници състезанието беше решаващо за финалното класиране за годината.

Български колоездачни серии
Снимка: Redbullcontentpool

Трасето бе с дължина близо 2 км и включваше множество стръмни, скоростни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия, а непрестанният дъжд през целия уикенд го направи още по-предизвикателно и трудно за състезателите.

Най-бърз беше представителят на клуб „Хоталич“, Севлиево – Стивиан Гатев, който спря хронометъра на 2:20.18 минути и заслужено се качи на първото място на почетната стълбичка при „мъже – елит“. Втори и трети в категорията станаха Асен Стратиев от „Райдърс Юнайтед“ и Йоан Нейчев от „Драг“.

Български колоездачни серии
Виктория Гончева/Снимка: Redbullcontentpool

Второто най-добро време за деня – 2:27.90 минути, беше постигнато от участника в категория „юноши 15-16“ Калоян Янкулов от „Кайлъка Райдърс“. Втори след него в категорията и трети в общото класиране, с време 2:29.73, се класира представителят на „Райдърс Юнайтед“ Роберто Василев. Трети остана Божидар Илиев от „Хоталич“.

Български колоездачни серии
Калоян Янкулов /Снимка: Redbullcontentpool

При по-големите юноши – 17-18 години, най-бърз  с време 2:34.07, беше представителят на клуб „Байк Монополи“ Михаил Георгиев. След него останаха Велин Дойчев и Костадин Паскалев. При дамите най-бърза, с време 3:00.88, беше Виктория Гончева от „Гравити“, а при ветераните 30+ год. класирането беше оглавено от Андрей Димов, с време 2:52.61. Втори завърши Мартин Стоев – с 3:23.47, а трети – Атанас Кефсизов, с 3:44 36.

Български колоездачни серии
Снимка: Redbullcontentpool

Победителите в отделните категории получиха парични и предметни награди, предоставени от партньорите на събитието – Нисан България, Виваком, Ред Бул, Допелхерц и други. Със състезанието на Витоша беше сложен официален край на сезона по спускане на Българските Колоездачни Серии за 2021, а финалното класиране от турнира и повече информация можете да откриете тук.

Български колоездачни серии
Снимка: Redbullcontentpool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.