Катерачен гидовник: остров Калимнос, Гърция

С Поли Петрова и екипът и отиваме чак до Гърция, за да се катерим!

0
 

Сподели

Shares

 

катерачен гидовник
Снимка: Поли Петрова

Проектът на Поли Петрова, озаглавен To The Crag/Към скалите, продължава да се с развива с пълна сила и да ни показва топ катерачни обекти в страната, а отскоро и извън нея, към които да се отправим в следващия удобен момент.

Поли и екипът й се местят в слънчева Гърция – Калимнос, като там заснемат поредица от местни катерачни обекти, които ще ви представим съвсем скоро. В първото, въвеждащо, видео ще видим срещата на екипа с Арис Теодорополоус, автор на гидовника за Калимнос, както и Клод Иду – основателят на спасителния екип, и техните съвети за безопастност при катерене.
катерачен гидовник
Снимка: Поли Петрова
„Отивайки в Калимнос, бяхме посрещнати страхотно, островът има невероятна атмосфера, но този път беше различно. Не бяхме просто туристи, имахме възможност да се почувстваме по-местни и комуникирахме с някои от легенди им.
Нещото, което много ни впечатли, беше съдействието на общината. Не сме свикнали да получаваме такова съдействие у нас при заснемането на катерачен обект. Голяма част от оборудването на острова е финансирано не само от местните, но и от общината, което според нас е чудесна инициатива. Така скалите са по-безопастни и по-достъпни за всички, но най-вече по безопасни“, споделя Поли. 
катерачен гидовник
Снимка: Поли Петрова

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.