Анита Бедин – между високите токчета и приключенията

Лонгбордът и много други алтернативни спортове са част от всекидневието на Анита Бедин

0
 

Сподели

Shares

Анита Бедин е от хората, които като видите на улицата с лонгборда, последното, за което ще си помислите, е, че е маркетинг мениджър във „Витоша Ауто“, а през 2022 г. предстои да бъде и председател на Българското дружество за връзки с обществеността.

Анита определя скейтборда като първата си осъзната любов.

„Бях някъде около 12-годишна. По онова време носех огромна чанта с учебници, тетрадки и няколко книги. Едно съседско момче ме чакаше всеки ден след училище, за да ми носи тежката чанта, а пък аз му карах скейта по улиците в квартала. Страстта ми към скейта продължи, докато не попаднах в сериозна офисна среда и не замених кецовете с токчета. Тогава много робувах на стереотипи – какво ще си помислят за мен, ако ме видят, че карам скейтборд“, разказва тя.

Анита Бедин навлиза в корпоративния свят с голям ентусиазъм и желание да се докаже като професионалист.

За мен беше важно да работя здраво, да отговоря на очакванията, да давам резултати, да съм част от един шаблон на „успях сама“, докато в един момент осъзнах, че това с токчетата всъщност съм аз, но не съвсем. Голямата ми дъщеря намери моя снимка със скейтборд, беше изненадана, че това съм аз, и ми зададе най-простия и най-важния въпрос: „Защо вече не го правиш? Виж колко си усмихната тук.“ Наречете го „шамар“, „кофа със студена вода“, „връщане към реалността“ или и трите заедно, няма грешно твърдение. Дъщеря ми даде най-ценния урок – щастието зависи от самия теб, не можеш да очакваш някой да те направи щастлив, ако ти не се погрижиш да си добре“, споделя тя. 

Едно от любимите хобита на Анита е плаването с каяк

Именно личният пример и уроците, които тя иска да даде на децата си, я карат да се завърне към любимите си занимания.

Аз знам какъв професионалист и човек съм, независимо дали нося токчета, рокля и ярко червило, или карам лонгборд със скъсани кецове и рошава коса. И ако някой съди по опаковката, жалко. Никога не подценявай хората, с които комуникираш. Ще ви споделя и една тайна – ключодържателят на автомобила ми е… кец на онази марка, с която винаги съм карала скейт, и това винаги е било така. Животът е за живеене, скъпи приятели! Дали ще преминете през него на токчета, на лонгборд, стрес и много работа – няма значение, ако не сте щастливи. Нека и децата ви виждат щастливи, дори и с паважна екзема“, казва още тя.

Днес лонгбордът и много други алтернативни спортове са част от всекидневието на Анита Бедин.

В моята работа е важно да съм в кондиция, а за да се случи това, трябва да се предизвиквам, да опитвам нови неща и да се презареждам. Разнообразявам изживяванията – от разходка в планината до каяк в спокойното езеро, през лонгборд в парка, опити за кайт на морето, спускане с каяк в бързи води и други. Идеите и решенията на проблемите идват, когато не ги търсиш целенасочено. Моментът, в който се отпускаш и правиш нещо, което те зарежда, или пък ти е адреналиново и те вкарва в съвсем различен „режим на работа“. Едни от най-добрите ми идеи са идвали по средата на езерото, докато гледам планината от каяка или след едночасово обикаляне с лонгборда“, споделя тя.

Рафтинг със семейството е едно от любимите й занимания

Често колегите на Анита са изненадани, когато разберат за приключенската й страна.

Мои познати неведнъж са оставали шокирани, особено ако ме познават само в корпоративната ми роля. Случвало ми се е сутрин да отида в офиса с рокля и токчета, да се пошегуват с мен, че съм твърде усмихната за началото на деня и да ме попитат какво толкова ми се е случило тази сутрин, за да съм в такова добро настроение. Отговорът: „10 километра с каяка в езерото преди работа“ е равнозначен на „направих атомна бомба и я нося в дамската ми чанта“, изненадата е сходна. В последно време, обаче срещам все повече хора, които се радват на моите активности на открито, присъединяват се, забавляваме се заедно и опитваме различни срещи от стандартните „да се видим на вино след работа“. Пандемията ни научи, че можем да имаме активен начин на живот и има безброй алтернативи на спортните зали“, посочва тя.

ВИЖТЕ: Още четири истории на личности, които обичат приключенията тук.

Освен големите успехи в работата си, Анита има и голямо щастливо семейство, с което не пропуска да прекарва свободното си време сред природата и заедно да опитват различни активности на открито.

Смятам, че не е нужно да сме бесни тийнейджъри или безделници, за да се занимаваме с outdoor активности. Всичко е въпрос на мотивация, желание и организация. Аз искам да прекарвам време с децата си и да имаме различни преживявания от „разходка в мола“. Приключенията на открито ни дават възможност да се забавляваме заедно, да трупаме спомени, а не вещи, а личният пример, който давам на моите деца, е много важен – да търсят, да опитват, да се предизвикват, да не се страхуват от падане и провал“, категорична е Анитa Бедин.

Тя съветва всеки един родител да показва на детето си, че и той е бил някога дете и не е изгубил онази смелост да се впусне в непознатото.

ВИЖТЕ: Децата се нуждаят от приключения, родителите следва да ги научим как!

Заведох голямата си дъщеря при инструктор по скейтборд, за да ѝ помогне с техниката и с безценни съвети. Адски съм щастлива, че се престраших да опитам лонгборд, че му дадох шанс да се харесаме и сега имам още едно нещо, което мога да правя в свободното си време с децата, а и с приятелки“, допълва Анита.

Любителката на силни усещания е на мнение, че когато човек намира мотивация за приключения, със сигурност ще бъде мотивиран в корпоративната си роля.

Ето така балансът между високите токчета и приключенията е възможен“, казва още тя.

Високите токчета – един елемент от образа на Анита

Следващият спорт, който определено ще пробва, е wakeboard-ът. 

„Искам също така да се гмуркам. Изпитвам ужас от оставането под вода, може би затова водните спортове като каяк и кайт сърф са ми приятни – чувстваш се като победител над страховете си, защото хем си във водата, хем си върху нея, но гмуркането е нещо специално – пред теб се открива цял нов и непознат свят, който в същото време ужасно много те плаши. Ще го направя някой ден“, посочва Анита.

Анита Бедин призовава да се фокусираме в това да разбираме и вдъхновяваме хората около себе си, а не да ги критикуваме.

Животът е за живеене и от нас зависи дали ще преминем през него с апатия или с плам“, казва още тя.

Снимки: личен архив

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.