Защо TREAD™ от Garmin е повече от навигацията в телефона ти?

С какво новото устройство от Garmin ни обра точките!

0
 

Сподели

Shares

Garmin е всеизвестен с точните си навигационни устройства, а с последния модел на марката безпроблемно можеш да стигнеш до края на света. Новата машина е може би най-доброто, което сме виждали досега в навигациите – хубав дизайн, здрав корпус, изключителна точност и технически характеристики, които те водят на правилното място по съвсем разбираем и удобен начин. Става дума за устройството TREAD™, което няма да те остави далеч от приятелите ти или на пътя.

Какво ново в това навигационно устройство

Групово проследяване

Като любители на екстремните предизвикателства, предприети заедно с приятелите ни, знаем колко е досадно да „кривнем“ по пътеката – било то на трекинг в планината, или на офроуд обиколка в някоя джунгла и пустиня. Ето защо първото, което ни печели в TREAD™, е опцията му за проследяване на група хора до 20 души, без необходимост от покритие на мобилен сигнал. Лесното споделяне на местоположението и VHF обхвата позвляват да преживеем заедно емоцията и да се върнем толкова, колкото сме тръгнали.

Функцията е полезна и за организатори на събития, които могат да проследят участниците на всякакъв терен.

Висока видимост

Определено не е приятно, когато трябва да гледаме и търсим нещо, и то толкова важно като пътя ни, на тъмен и едва виждащ се екран. В случая нямаме подобни проблеми, защото на 5,5-инчовия сензорен екран се вижда всичко! Няма значение дали е прекалено ярка слънчевата светлина, или всичко е потънало в мрак – навигацията показва и най-малкия детайл ясно, а и за удобство може да се настрои в
портретен или пейзажен режим. Освен това, екранът е активен и при докосване с ръкавици!

Топография

Абсолютен край на лутането, без значение от континента! TREAD™ разполага с предварително заредени топографски и пътни карти на Европа, Африка, включително Tracks4Africa, Близкия изток, Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия.

Сателитни изображения

Хубаво си е да видиш на широко и високо крайната си цел и пътя до нея. Затова много се зарадвахме, че при изтегляне на BirdsEye получихме сателитни изображения с висока разделителна способност през Wi-Fi, директно на навигационното ни устройство. А още по-хубаво ни стана, когато разбрахме, че дори не се изисква годишен абонамент.

Връзка с други устройства 

Не е необходимо да се отказваш от вече създадените си маршрути и тракове – просто ги прехвърли на TREAD™. Чрез приложението Tread2, безпроблемно синхронизираш точки, тракове, маршрути между телефона, комптюра си и Tread навигация.

Устройството

Както вече споменахме, устройството има здрав корпус, подходящо е за всякакви терени, което означава само едно – без притеснения, ако го изпуснеш няколко пъти. И ако това не ти е достъчно, черешката е IPX7 рейтинг за водоустойчивост – създаден по американски военен стандарт 810 за термална и удароустойчивост! Еха!

Относно монтажа, и без да си завършил Техническия ще се справиш! Включва монтажно със захранване, тръбна стойка и монтажно за кормило, за да закрепиш навигационна сателитна система TREAD™ Powerport за превозното си средство за каране по неравен терен. Разбирай – перфектно застопоряване на кола, джип, а защо не и велосипед!

ABC сензори

Ако те влекат труднопроходимите терени, то твоето ново навигационно устройство и тук е с теб. TREAD™ разполага с вградените сензори, включващи алтиметър, барометър и компас.

INREACH® съвместимост

Определено оценяваме тази характеристика, защото сдвояването на навигационното устройство с един от съвместимите глобални сателитни комуникатори inReach3 (продават се отделно) ни дават опция за двупосочни текстови съобщения, интерактивен SOS и прогнози за времето. Голям плюс!

Гласови насоки

„Завийте наляво, продължете направо…“ – всички сме чували този глас, който ни води на правилното място, когато не сме наясно как точно да стигнем, но пък имаме крайна дестинация. Гласовите команди, характерни за навигационните устройства, и тук не липсват и са ни верен спътник в градките пътища.

Какво още

Дa, и още има!

Прогнози за времето: За да няма изненади с климатичните промени, сдвои лесно TREAD™ със съвместимия си смартфон и изтеглете приложението Tread за достъп до времето на живо.

Музика: Накъде без любимите ти парчета? Вграденият мултимедиен плейър ти позволява да си пуснеш своята музика, заредена на съвместимия ти смартфон на дисплея на сателитната навигация. Слушай през каската или слушалките (продават се отделно) с Bluetooth технология.

Безжична камера: Супер е да виждаш откъде минаваш и какво има наоколо, нали? TREAD™ ти дава възможност да я сдвоиш заедно с безжична камера BC ™ 40 с монтажно за тръба (продава се отделно).

Контрол над аксесоарите: Ако сдвоиш съвместимата дигитална превключвателна кутия Garmin PowerSwitch ™ (продава се отделно), ще можеш да активираш екранното управление за 12-волтова електроника  – светлинни ленти, блокировки на диференциала и други.

Точки на интерес: Стигаш точно навреме за вечеря на къмпинга, защото новата ти навигация се предлага с предварително заредени интересни точки от iOverlander, така че не се нуждаеш от сигнал от мобилен телефон, за да стигнеш до мястото, където да си опънеш палатката и да хапваш край огъня!

Можеш да вземеш това безценно устройство и да си пътуваш, където пожелаеш, с него, от официалния сайт на Garmin тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.