Изабела Янкова спечели Световната купа по планинско колоездене при девойките

Изабела Янкова отново завърши състезанието с впечатляваща преднина от над 4 секунди пред втората в класирането Сиер Ван Дер Велден от Белгия и повече от 23 секунди пред третата в класирането - Елла Ериксон от САЩ.

0
 

Сподели

Shares
Снимки: Riders United / Facebook

Изабела Янкова покори и най-високия връх в планинското колоездене, спечелвайки и последния старт от Световната купа по спускане. Така тя си подсигури необходимия брой точки, за да спечели целия турнир и да донесе Световната купа в категория девойки в България.

Янкова замина през изминалата седмица за курорта Сноушу, САЩ, за да участва в последните два кръга от Световната купа по спускане. В сряда се проведе 6-и кръг, а състезателката на клуб Райдърс Юнайтед го спечели с преднина от над 4 секунди пред втората в класирането и нейна основна конкурентка за Световната купа – Фиби Гейл (Великобриания).

Снимки: Riders United / Facebook

Във вчерашния, 7-и старт Изабела Янкова отново завърши състезанието с впечатляваща преднина от над 4 секунди пред втората в класирането – Сиер Ван Дер Велден, от Белгия и повече от 23 секунди пред третата в класирането – Елла Ериксон, от САЩ.

Снимки: Riders United / Facebook

С победата си на 19 септември Изабела завършва един изключително успешен сезон с 5 от 5 победи в Държавния шампионат, Европейския шампионат, Европейския iXS шампионат в категория „жени – елит“, Световния шампионат, а сега е носител и на Световната купа по спускане в категория девойки!

Очаквайте скоро видео от награждаването и карането на финала!

Снимки: Riders United / Facebook

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.