Септември е време за градски приключения с Fjällräven!

Шведският аутдоор специалист Fjällräven с решение за всяко предизвикателство!

0
 

Сподели

Shares
Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Тази есен експертът в аутдор оборудването Fjällräven предлага универсално решение за предизвикателствата на модерната градска среда. От компанията посочват емблематичната раница Kånken като надежден партньор на ученици и градски жители за техните всекидневни занимания. В официалния магазин на марката могат да бъдат открити разнообразни по обем, материя и предназначение раници Kånken. Практичният и семпъл дизайн на раницата печели последователи по цял свят, благодарение на полезното си свойство – формата щади натоварването върху гръбнака.

Решение, вдъхновено от негативна тенденция

Идеята за създаването на Kånken се ражда от притеснителна статистика за Швеция през 70-те години на миналия век. Изследователи откриват, че повече от 80% от шведското население страда от проблеми с гръбнака и кръста през някакъв момент от своя живот. Може би най-сериозният аспект е, че проблемите с гърба започват да се появяват във все по-ранна възраст. Училищните медицински служители и треньори са сред първите, които изразяват своите сериозни опасения относно проблемите с гръбнака при учениците. По това време чантите, носени през рамо, са модерни. Експертите посочват, че рискът от болки в гърба може да бъде намален, ако теглото на учебниците бъде разпределено на двете рамене, а не само на едно.

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Така се ражда Kånken. Основателят на Fjällräven – Оке Нордин, проектира достъпна и функционална раница с достатъчно място за учебници. Раницата е разработена в сътрудничество с Шведската асоциация на водачите и скаутите. През първата година продажбите достигат скромните 400 бройки, но през следващата 1979 г. Kånken се превръща в национално явление с над 30 000 продадени бройки.

Как изглежда Kånken днес?

Почти нищо не се е променило във външния вид на модела. Като компания, чиято цел е да предоставя устойчива екипировка, която ще издържи теста на времето, Fjällräven не се съобразява с модните тенденции. Вместо това тя се придържа към своя автентичен дизайн, вплитайки дългогодишна издръжливост и функционалност.

Екопътека Невястата
Снимка:Fjällräven

Така характерните прави линии на раницата изразяват идеята на марката за устойчивост и полезни производствени практики с минимално количество остатъчен материал. При рязането на плата за изработването на Kånken не остават почти никакви парчета, а презрамките са изработени от дълго парче плат, свързано със задната дръжка, което допринася за високата издръжливост на раницата.

Също така, минималистичният дизайн на Kånken е признат за произведение на изкуството от Svensk Form, Шведската асоциация на изкуствата и занаятите. През 2016 г. организацията приравнява изчистения вид и високото ниво на функционалност на раницата с приложни изкуства като музиката, филмите и литературата.

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Макар Fjällräven да запазва правоъгълната форма на раницата, компанията експериментира с размера на раницата и материята, от която е направена. Класическият вариант е изработен от здравата и непромокаема материя Vinylon F. През годините Fjällräven е представила на пазара модели като Kånken No. 2, изработен от знаковата за компанията материя G-1000 Heavy Duty. Тя е проектирана да издържа на екстремни условия. Fjällräven добавя Re-Kånken към гамата. Раницата е направена от 11 рециклирани пластмасови бутилки. Fjällräven излизат и с творческа интерпретация на емблематичния модел, назована Kånken Art. Всяка година компанията избира местни таланти, които да пресъздадат своето виждане за връзката си с природата върху модела. Тази година третото издание на лимитираната колекция е посветено на замърсяването на световния океан с пластмаса.

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

В средата на септември на българския пазар ще се появи и най-новото попълнение в семейството, а именно Tree-Kånken. Той е направено от нов, иновативен материал на биологична основа, наречен Pine Weave.

Повече от 40 години по-късно Kånken се предлага във все по-голямо разнообразие от цветове, модели и размери. Раниците лесно се вписват във всекидневието и това ги прави силно предпочитани, особено от учениците и техните родители. От Fjällräven гарантират, че независимо дали раницата ще бъде използвана за първия учебен ден на детето, или пък за градски приключения, може да бъдете сигурни, че с Kånken ще сте готови за всяко приключение.

Може да откриете многообразието от модели и цветове Kånken в официалния магазин на Fjällräven в The Mall, етаж 0 или на www.fjallraven-shop.bg

Снимка:Fjällräven
Снимка:Fjällräven

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.