Цветан Иванов и Димитър Михайлов спечелиха безкомпромисно състезанието Red Bull Bike the Balkan

8 от общо 14 стартирали отбора успаха да преминат разстоянието от вр. Ком до нос Емине. Единственият женски записал се отбор постави рекорд за най-бързо преминаване с колело на 579-те километра от жени правено някога.

0
 

Сподели

Shares
Снимки: Александър Вълчев

Шестетапното маунтин байк състезание започна на 23.08 от връх Ком, в 7:00 сутринта и завърши на нос Емине на 28.08, в 20:30 вечерта. 16-те завършили състезатели коментират, че въпреки многото трудности, нелекото трасе и чревния вирус, който застига над 10 души по време на състезанието, те истински са се забавлявали и не са чувствали останалите като конкуренция, а като истински приятели, с които са преживели нещо невероятно.

Цветан Иванов (22) и Димитър Михайлов (43) спечелиха безкомпромисно състезанието с обща преднина от 4 часа и 40 минути от втория завършил отбор.

“Маршрутът беше караем, което беше супер за нас. Припомнихме си чувството да се рееш сред природата с колело, което е страхотно. Имахме сили в краката, имахме други проблемни болки, но за сметка на това целият етап протече както трябва. (…) Чувството да завършим тук е изключително приятно и не може да се обясни”, споделя най-младият участник в състезанието и победител в първото издание на Red Bull Bike the Balkan.

Снимки: Александър Вълчев

Отборът на Doppelherz измина трасето за 6 дни и общо време активно каране 44:44:10.

Втори в класирането финишираха троянците The Barbarians (Минко Банчев и Петър Матов) – за 49:24:59. Те дариха спечелената парична награда от 1000 лв. за лечението на болно дете от Троян. Към тази сума получиха и още 500 лв. от екипа на Ути Бъчваров, който отговаряше за храненето на участниците по време на събитието. Към каузата се включиха и отбор “Гларусите” с още 500 лв., които им бяха връчени като специална награда за fair play.

Трети в състезанието са Самуил Велинов и Радослав Арнаудов, с време 66:12:13 и +21:28:03 от първите в класирането.

Снимки: Александър Вълчев

Единствените момичета, записали се в състезанието, прекосиха България на колела за 82:44:16 и 6 дни активно каране. Въпреки тежкото трасе, носенето на гръб на колелата, лошото време и гръмотевичните бури, Виктория Данова и Лили Ангелова поставиха рекорд за най-бързо преминаване на Ком-Емине от жени с колело.

“Всички други жени, за които ни е известно, са минавали трасето за 10 и повече дни”, казва Бойко Танчев, технически директор в Red Bull Bike the Balkan и многократен MTB шампион.

По време на състезанието всички участници спяха в палатков лагер, осигурен от организаторите, на локации като паметник Арабаконак, Беклемето и вр. Ком.

Снимки: Александър Вълчев

В събота вечер, след пристигането на всички, специален гост на събитието беше Ути Бъчваров, който сготви гала вечеря за над 150 гости, които присъстваха на награждаването в близост до нос Емине.

Финалистът от предаването “Гласът на България” Илин Папазян зарадва всички присъстващи с акустична музика и редица вечни музикални класики.

Още aктуална информация ще намерите на Facebook страницата на събитието, както и на Instagram профилa на организаторите. Актуално време на всички участници по дни ще намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.