Нощ на музеите и галериите Пловдив 2011

0
 

Сподели

Shares

Тази година за 7-ми пореден път „Нощ на музеите и галериите” в Пловдив предлага едно наистина концентрирано изживяване. В един ден, на 17 септември, в рамките на 10 часа, повече от 50 места в града – музеи, галерии, книжарници, клубове, улици и паркове ще се превърнат в огромна арт сцена.

Нощ на Музеите и Галериите – Пловдив 2011

40 000 човека посетиха миналогодишната „Нощ на музеите и галериите”. Това я прави едно от най-мащабните културни събития на годината в България. Организирана от фондация „Отворени изкуства”, Нощта следва най-добрите образци на световната традиция, но в същото време е важен катализатор на културните процеси в града. С мисъл за разнообразната публика и специално за програмата са подготвени изложби, образователни програми за възрастни и деца, интерактивни пърформанси, срещи с художници, живи градски случки, концерти, прожекции и уъркшопове.

И тази година програмата на „Нощта на музеите и галериите” е разделена на три части: “Музеи и галерии” с традиционните участници, “Култура и клуб” с участието на културни институти, книжарници, неформални арт пространства и клубове и програма “Град и Публични пространства”, обхващаща целия град. И трите програми са отворени в съботния ден от 19:00 до 01:00 часа през нощта. Традиционно в програмата има отделено специално място за децата. За тяхната “Малка Нощ” е подготвена забавна и образователна програма, която започва от 17:00 ч. и ще продължи до 20:00 ч. Публиката може да продължи Нощта в Тютюневия склад на ул. „Иван Вазов”, където до утрото на 18 септември ще се вихри официалното aфтърпарти.

Събитията в програмата са продуцирани основно от участващите културни институции. Своят принос за програмата на събитието Фондация Отворени Изкуства дава чрез две платформи: “Специални проекти Нощ” и “Отворена Покана Нощ”.

Нощ на Музеите и Галериите – Пловдив 2011

Пловдивчани и гостите на града, дошли специално за Нощта на музеите и галериите, ще бъдат упътвани от специално издадения каталог, програма с карта, графична улична маркировка, но могат да направят маршрута си в интернет на: www.gallery-night.info и чрез официалната медия на Нощта блога – www.gallery-night.info/blog. Новост в комуникационната стратегия е ipad, iphone и android приложение с цялата програма, което ще може да се изтегли безплатно.

Eжедневно следете събитията на www.facebook.com/museum.night.plovdiv

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.